Dramaten

Julkonserter med Romeo & Julia Kören på Stora scenen

Dela

Romeo & Julia Kören bjuder traditionsenligt på ett musikaliskt julfirande på Dramatens stora scen. För tolfte året i rad blåser de åter liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Premiär den 16 december.

Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin
Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin

Romeo & Julia Körens julfirande med lekfulla sceniska tolkningar, som tagit plats på Dramatens stora scen ända sedan 2005, återkommer även i år. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen samsas med toner från medeltiden och renässansen och sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid.

I samband med konserterna dukar Café Pauli upp ett klassiskt julbord vid Marmorfoajén.  Den 16, 17 och 19 december går det alltså att börja med jullunch/middag för att sedan uppleva Romeo & Julia Kören.

Sagt i pressen om Romeo & Juliakörens julkonsert
”Det är av de bästa julkonserter jag har sett, med en kvalitet så mycket högre än hos de många paket som turnerar i landets konserthus under december. Julstämningen infinner sig direkt.” Aftonbladet

”Som att dricka glögg ur ett champagneglas.” Gefle Dagblad

Romeo & Julia Kören, kända från Nobelfester och prinsessbröllop, har gjort sig ett namn som förnyare av traditionell körtradition. Sedan 1991 blandar ensemblen framgångsrikt musik och teater och turnerar i Sverige och i världen med sina föreställningar

Julkonsert med Romeo & Julia Kören, Stora scenen, 16, 17, 19, 23 och 27 december

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin
Romeo & Julia Kören. Foto: Urban Wedin
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum