Enköpings kommun

Jullov i Enköping

Dela
Under jullovet i Enköping erbjuds aktiviteter för barn och unga som vill vara kreativa, aktiva och prova på något nytt. I vissa fall har aktiviteterna begränsat antal platser som bokas på kommunens webbplats.

– Jullovet närmar sig med stormsteg och jag vill passa på att tipsa om att det finns roliga aktiviteter för barn och unga under lovet, säger Anna Habbe, verksamhetschef Kultur och turism på upplevelseförvaltningen.

Lär dig trolleritrick eller spela sällskapsspel

På biblioteket visar Filiokus Fredrik upp sina konster och bjuder in till kluriga partytrix som deltagarna kan öva på resten av lovet. Han är svensk mästare i barntrolleri, finns med i Guiness Rekordbok och har medverkat i TV hundra gånger om. Självklart kan du också låna hans böcker på biblioteket.

Dyk ner i sällskapspelens förtrollade värld tillsammans med Västerås Äventyrssällskap! Det finns möjlighet att testa olika spel, göra roliga utmaningar och prova-på-tillfällen för både nya och gamla spelare i alla åldrar.

Författarbesök med Johan Anderblad

På jullovet kommer det att tuta och blinka som aldrig förr på biblioteket. Johan Anderblad, känd från Bolibompa, kommer och berättar om böckerna med Bojan som handlar om en kille som älskar fordon. Ett måste för alla som älskar bautastora bilar.

Sporta på jullovet

Med hjälp av Fritidsbanken kan du göra jullovet extra aktivt. Fritidsbanken har extra öppet under jullovet. Du kan låna komplett skidutrustning, skridskor, pulkor, snowracer, snow-kick och mycket mer. Det är alltid gratis att låna utrustning på Fritidsbanken.

Om du lånar skridskor, eller redan har skridskor kan du åka skridskor under jullovet i Bahcohallen och Sandbrohallen. Tider för skridskoåkning finns på kommunens webbplats.

Pepparrotsbadet håller öppet som vanligt för alla som vill bada, simma och leka.

Skapa galna skulpturer eller tipspromenad på museet

På biblioteket står konstskafferiet öppet för barn som vill skapa galna skulpturer av glasspinnar, pom-poms, piprensare, kartong, ståltråd, presentband, fjädrar och pärlor. Gör en egen skulptur eller skapa tillsammans med en vän.

På museet finns en tipspromenad där deltagarna kan testa sina kunskaper om forntiden och chans att vinna första, andra eller tredjepris.

Se hela programmet

Alla aktiviteter och mer information om jullovsprogrammet finns på Enköping kommuns webbplats: enkoping.se/jullov

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum