Göteborgs stift

Julnattsmässa med biskop Susanne 24 december

Dela

Under julhelgen samlas människor till gudstjänst för att minnas att Gud blev människa i ett litet och värnlöst barn. Runt om i Svenska kyrkan och Göteborgs stift hålls gudstjänster. Biskop Susanne Rappmann medverkar i Julnattsmässa i Göteborgs domkyrka den 24 december kl 23.00.

I julnattens gudstjänst i Göteborgs domkyrka medverkar bland andra biskop Susanne Rappmann. Foto Kristin Lidell
I julnattens gudstjänst i Göteborgs domkyrka medverkar bland andra biskop Susanne Rappmann. Foto Kristin Lidell

Vi firar jul för att Jesus föddes. Gud blev en människa, föddes liten och värnlös, en bebis som redan från början befann sig under ett hot. Tanken att Gud med flit gör sig maktlös kan verka konstig, men som så mycket annat i vår tro handlar det om kärlek.

Gud vill att vi ska älska – men inte av tvång. Därför behöver våra hjärtan hitta, och älska, Gud. Guds väg till våra hjärtan började med mänsklighet – Gud ville bli som vi och blev därför en människa, med en människas alla begränsningar.

Här följer ett urval av gudstjänsterna i Göteborgs domkyrka under kommande helger.
Läs mer om Domkyrkoförsamlingens gudstjänster

Fira jul i Domkyrkan

Vi sjunger in julen
Julafton 24 december kl 8.00. Kom och sjung in julen med oss! Domprost Stefan Hiller, organist Lina Lindkvist. Domkyrkans goss- och flickkörer, Gustavi ungdomskör, instrumentalister. Dirigenter Petter Ekberg, Ulrika Melin Lasson.

Julnattsmässa
Julafton 24 december kl 23.00. Julnattsmäsa med biskop Susanne Rappmann. Kyrkomusiker är domkyrkoorganist Mikael Fridén och Julkören leds av dirigent Michael Sager.

Juldagens högmässa
Juldagen 25 december kl 11.00. Högmässa med domprost Stefan Hiller. Medverkar gör också domkyrkoorganist Mikael Fridén och Hodiekvartett under leding av dirigent Michael Sager.

Fira nyår i Domkyrkan

Nyårsbön
Nyårsafton 31 december kl. 17.30. Nyårsbön med prästen Susanne Olbing, solist Mats Persson från Göteborgsoperan, Michael Sager orgel.

Ekumenisk gudstjänst
Nyårsdagen 1 januari kl. 17.00. Ekumenisk gudstjänst med domprost Stefan Hiller, predikan Tomas Sjödin, organist Michael Sager. Musiker och sångare från Räddningsmissionen under ledning av Eva Erlandsson och Emil Mattsson.

Läs mer om Domkyrkoförsamlingens gudstjänster

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

I julnattens gudstjänst i Göteborgs domkyrka medverkar bland andra biskop Susanne Rappmann. Foto Kristin Lidell
I julnattens gudstjänst i Göteborgs domkyrka medverkar bland andra biskop Susanne Rappmann. Foto Kristin Lidell
Ladda ned bild
Julmorgon i Göteborgs domkyrka. Foto: Mathias Uhlán
Julmorgon i Göteborgs domkyrka. Foto: Mathias Uhlán
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Dubbla vigningar i coronatider8.6.2020 07:37:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 14 juni viger biskop Susanne Rappmann sju kandidater till tjänst i Svenska kyrkan, fem till präster och två till diakoner. Med rådande restriktioner om max 50 personer delas vigningen upp i två gudstjänster och kandidaterna får endast bjuda sju personer var. Gudstjänsterna sänds därför digitalt. En av prästkandidaterna är döv och teckenspråkig. Därför kommer en av gudstjänsterna att teckenspråkstolkas.

Svenska kyrkan vädjar: Låt inte begravningarna vänta27.3.2020 12:32:13 CETPressmeddelande

I ett brev till begravningsbyråerna vädjar kyrkogårdsförvaltningen och kyrkoherdarna i Göteborg om att begravningar ska genomföras. De ser med oro på att begravningar nu skjuts upp på grund av smittorisken. Dels handlar det om förvaring av stoft, dels om att trycket på begravningstider blir för stort när coronakrisen är över. Men det handlar också om att hjälpa sörjande att komma vidare i sin sorgebearbetning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum