Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Jurgita Kausaite årets coach i SBL dam

Dela

Årets coach Jurgita Kausaite kom inte till dukat bord men har gjort Norrköping Dolphins till ett lag som vunnit fler matcher än de förlorat. En mycket meriterande fjärdeplats i tabellen ger även hemmaplansfördel i kvartsfinalerna mot Telge som inleds imorgon i Norrköping.

Den första individuella utmärkelsen i SBL går till årets coach. Coacher, lagkaptener och mediarepresentanter har med 41% av rösterna röstat fram Norrköping Dolphins coach Jurgita Kausaite till årets coach.

Jurgita tar emot sin utmärkelse imorgon söndag, när Norrköping Dolphins inleder kvartsfinalen mot Telge Basket på hemmaplan i Stadium Arena. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Årets coach är en av de mest meriterande basketmänniskorna i Sverige. Hennes meriter matchas endast av hennes omtanke om sina spelare och hennes passion för basketsporten. Med en stark vilja, en enorm arbetsinsats och djup kunskap har årets coach lyckats att för Norrköping Dolphins till en fjärde plats i tabellen och en hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Bedriften blir inte mindre av att hon i princip var tvungen att värva ihop ett helt nytt lag inför säsongen. Årets coach i SBL säsongen 2018/2019 heter Jurgita Kausaite! 

Topp 3: Årets coach SBL dam (Procent av rösterna)
Jurgita Kausaite, Norrköping Dolphins (41%)
Kevin Taylor-Lundgren, IK Eos (28%)
Jan Enjebo, A3 och Robin Sandberg, Högsbo Basket (16%) 

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum