Jusek

Jusek bland de mest attraktiva arbetsgivarna

Dela

Akademikerförbundet Jusek finns med på listan över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna som Universum sammanställer. Bland jurister hamnar Jusek på plats 68 och bland samhällsvetare på plats 93.

– Jusek är ett växande förbund som bidrar till ett bättre arbetsliv för våra medlemmar. För att lyckas med det behöver vi rekrytera den bästa kompetensen. Därför är det väldigt roligt att Jusek finns på listan över de mest attraktiva arbetsgivarna för jurister och samhällsvetare, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Universum gör en årlig sammanställning över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna inom olika branscher. I årets sammanställning finns Jusek med på plats 68 när yrkesverksamma jurister får svara på var de helst vill jobba och på plats 93 bland yrkesverksamma samhällsvetare. I båda fallen är Jusek det enda fackförbundet på listan.

I undersökningen framgår också att de tre karriärmål som rankas högst av deltagarna är balans mellan arbete och fritid, trygghet och utmaningar.

– Medarbetarnas välbefinnande är avgörande för verksamhetens resultat. Därför uppmuntrar vi en kultur där konstruktiv återkoppling, nytänkande och kreativ problemlösning frodas. Det tror vi är ett framgångsrecept för att locka riktigt duktiga medarbetare som ser och förstår våra medlemmars behov, säger Magnus Hedberg.

Jusek finns på tre orter i Sverige, i centrala Stockholm med ett större kansli, samt i Göteborg och Malmö med regionkontor. Tillsammans har Jusek drygt 90 anställda och utöver det cirka 50 studentmarknadsförare på studieorter runt om i Sverige. Utöver de anställda har Jusek en förtroendemannaorganisation där förbundets förtroendevalda är verksamma.

För mer information, kontakta: 
Magnus Hedberg, vd på Jusek
070-665 29 13
magnus.hedberg@jusek.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jusek
Jusek
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.jusek.se

Jusek är det ledande akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Vi driver frågor som påverkar närmare 90 000 medlemmars utbildning, karriär, trygghet och villkor. Läs mer på jusek.se.

Följ Jusek

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jusek

Cederquist vinner Justitiapriset 201921.5.2019 18:15:00 CESTPressmeddelande

Advokatbyrån Cederquist får Justitiapriset 2019 och Agnes Hammarstrand tilldelas utmärkelsen Årets Justitia. Justitiapriset delas ut till den affärsjuridiska byrå som är bäst på jämställdhet. Det nya priset – Årets Justitia – tilldelas en enskild individ i juristvärlden som gjort särskilda jämställdhetsinsatser. Akademikerförbundet Jusek är huvudsponsor av priset och deltar i juryn som utser vinnarna. – Karriär på lika villkor för kvinnor och män är en av Juseks viktigaste frågor. Våra medlemsundersökningar visar att många kvinnor på advokatbyråer känner sig missgynnade när det gäller lön, delägarskap och arbetsuppgifter. Justitiapriset är ett sätt att uppmärksamma de advokatbyråer som arbetar aktivt med jämställdhet, säger Sofia Hylander, opinionsbildare på Jusek med ansvar för jämställdhetsfrågor. Justitiapriset delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som jobbar bäst med jämställdhet. Syftet med priset är att uppmuntra fler advokatbyråer att arbeta aktivt med jämställdhet och d

Vårbudgeten: Långsiktiga investeringar i hela rättsväsendet nödvändiga10.4.2019 09:51:29 CESTPressmeddelande

Regeringens förslag till förändringar av årets budget för rättsväsendet innebär ett fortsatt lappande och lagande. Om de politiska ambitionerna att stärka brottsbekämpningen ska bli verklighet måste alla myndigheter i rättskedjan tillföras resurser, inte bara de som för tillfället har de mest akuta behoven. Jusek efterlyser en långsiktig förstärkning av alla delar av rättsväsendet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum