Civil Rights Defenders

JUST NU! EuroPride-paraden blir av - trots tidigare förbud

Dela

I dag meddelande serbiens premiärminister, Ana Brnabić, att EuroPride-paraden blir av - trots polisens tidigare förbud. Som en av huvudarrangörerna till EuroPride i Belgrad finns Civil Rights Defenders på plats, tillgängliga för kommentarer och intervju.

I måndags öppnades det första EuroPride någonsin i sydöstra Europa, när Belgrad står som värd för festivalen. Dagen efter kom beskedet att polisen förbjöd den traditionsenliga marschen, med hänvisning till säkerheten. Detta följer efter veckor av uttalanden från presidenten, Aleksandar Vučić, om att EuroPride skulle "ställas in".

I dag kom nytt besked från premiärministern, Ana Brnabić. Paraden kan hållas, och säkerheten garanteras. Detta efterhårt arbete från arrangörerna av festivalen och stora reaktioner från omvärlden.

Civil Rights Defenders är som en av huvudarrangörerna för Europride på plats i Belgrad och arbetar aktivt med arrangemanget. Vi kan kommentera.

Kontakta oss för en kommentar

Civil Rights Defenders Executive Director, Anders L.Pettersson, kommer att delta i den förbjudna paraden och finns tillgänglig för kommentarer.  

Nyckelord

Bilder

Om

Civil Rights Defenders
Civil Rights Defenders
Östgötagatan 90
SE-116 64 Stockholm

+46 (0)76 576 27 62https://crd.org/sv/

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som grundades i Sverige 1982. Vi arbetar för och tillsammans med tusentals människorättsförsvarare som kämpar för att demokrati ska gälla och de mänskliga rättigheterna respekteras världen över. Vår uppgift är att se till att de kan arbeta säkrare, smartare och snabbare. Vi håller även makthavare i Sverige ansvariga när de kränker mänskliga rättigheter på hemmaplan.

Läs om vilka länder och regioner vi bevakar här.

Läs om vårt uppdrag och våra arbetsmetoder här.

Följ Civil Rights Defenders

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Civil Rights Defenders

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum