Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Jytte Guteland får nytt tungt energiuppdrag i EU

Dela

Socialdemokraternas EU-parlamentariker Jytte Guteland har utsetts till ansvarig förhandlare i Europaparlamentets miljöutskott för reformen av EU:s Energieffektiviseringsdirektiv.

Direktivet är EU:s viktigaste verktyg för att säkra en mer effektiv och hållbar energianvändning till år 2030. Reformen är en viktig del i det så kallade Vinterpaket som EU-kommissionen presenterade i november förra året.

- Vi kommer behöva gå längre och göra mer än EU-kommissionen har föreslagit, säger Jytte Guteland i en kommentar.

- Parisavtalet har fungerat som en ljusfyr på ett politiskt allt mörkare världshav. Om vi ska se till att avtalet blir verklighet och inte en hägring, måste vi arbeta hårt för energieffektiviseringar och övrig klimatlagstiftning i EU, tillägger hon.

I sin roll som huvudförhandlare blir Jytte Guteland ansvarig för miljöutskottets rapport. Utskottet väntas ta ställning till rapporten i en omröstning efter sommaren. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
ASP 14 G 315/Rue Wiertz 60
1047 Bryssel/Belgien

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet har sedan valet 2014 fem ledamöter - Marita Ulvskog (delegationsledare), Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Jens Nilsson och Anna Hedh.

Ledamöterna jobbar främst i Bryssel, men spenderar också mycket tid på hemmaplan, där de deltar i diverse event och möten. 12 gånger per år åker stor del av Europaparlamentet till Strasbourg, för de s.k. plenarsessionerna.

Ledamöterna har till sin hjälp ett kansli, baserat i Bryssel, som består av 15 personer.

Följ Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet