Uppsala stadsteater

Kafka för förskolan: Uppsala stadsteater presenterar Sandslottet

Dela

Den 23 september är det premiär för "Sandslottet" på Uppsala stadsteater. En nyskriven föreställning för barn i årskurs F-1, inspirerad av Kafkas kända roman "Slottet". Genom en labyrint på scen tar sig barnen igenom frågor om regler och huruvida det är så lätt att göra rätt egentligen.

Sandslottet. Foto: Johan Björnsrud, Maria Lilja.
Sandslottet. Foto: Johan Björnsrud, Maria Lilja.

Inne i en labyrint på scenen Ettan finns Eli. Eli träffar en kontrollant, en brevbärare, en rektorska som alla är mycket noga med att följa "reglerna". Regler är nog bra - men ibland förstår man inte varför man måste följa dem. Sandslottet är en lekfull och maffig föreställning som under hösten spelas för barn i årskurs F-1 på Uppsala stadsteater. 

"Vi spelar för barn från sex år eftersom det är en ålder där regler står i fokus, där man frågar sig hur man gör när man ska börja skolan och där det inte alltid är så lätt att göra rätt" - Emil Brulin, regissör. 

Sandslottet regisseras av skådespelaren och regissören Emil Brulin. På scen medverkar bland andra Angelika Prick, som barnen känner igen från program som Sommarlovsmorgon och Sommarskuggan på SVT. Publiken får följa med skådespelarna genom en labyrint av frågor om hur man gör rätt och hur man lär sig saker. 

Sandslottet spelar fullbokade skolföreställningar i september-oktober och i november kommer pjäsen även att spela ett fåtal extraföreställningar för familjer på teatern. 

Premiär 23 september. 

Läs mer om föreställningen här! 

AV: Hanna Nygren

REGI: Emil Brulin

SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Ylva Norlin

KOMPOSITÖR: Linus Hillborg

DRAMATUR: Marie Persson Hedenius 

LJUS: Tommy Sahlén

MEDVERKANDE: Jakob Fahlstedt, Luas Krüger, Angelika Prick och Gloria Tapia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sandslottet. Foto: Johan Björnsrud, Maria Lilja.
Sandslottet. Foto: Johan Björnsrud, Maria Lilja.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum