E.ON Sverige AB

Kållered har fått sin första snabbladdare för elbil

Dela

Elbilsförare i Kållered med omnejd kan nu ladda sina elbilar på bara 15-30 minuter via E.ON:s snabbladdare på OKQ8:s station på Skenleden 1. Det är den första snabbladdaren i Kållered och den andra i hela Mölndals kommun.

Tillskottet välkomnas av kommunledningen som jobbar aktivt med att utvidga kommuninvånarnas alternativ inom hållbara drivmedel.

- Att minska utsläppen av våra transporter är ett av våra viktigaste klimatmål. Vi hoppas att en förbättrad tillgänglighet till laddstationer kommer få fler att välja elbil, säger Ulrika Frick, Kommunalråd (MP) på Mölndals kommun.

Den nya snabbladdstationen i Kållered innebär att elbilsförare nu kan ta sig exempelvis till Borås och Trollhättan eller så långt som Jönköping och Halmstad på bara en 15-30 minuters laddning (beroende på bilmodell och väderförhållanden). Snabbladdaren i fråga är den mest moderna på marknaden och följer EU-kraven. Den klarar av att ladda så gott som samtliga elfordon på marknaden.

Kållered en del i ett större infrastrukturellt projekt

Snabbladdstationen i Kållered, som valdes på grund av sitt strategiska läge i Göteborgs-området och närheten till E6:an, utgör en del av E.ON:s större satsning på utbyggnationen av infrastruktur för hållbara drivmedel i Sverige, inom ramen för EU-projektet GREAT. Det är den största svenska satsningen på laddinfrastruktur i sitt slag som ska sammankoppla Stockholm, Oslo, Malmö, Köpenhamn och Hamburg genom en ”grön korridor”. Målet är att fler ska känna sig trygga i att ta steget över till elbil och därmed accelerera omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

- Vi har tuffa nationella och internationella klimatmål att leva upp till och utbyggnationen av den förnybara transportinfrastrukturen, för såväl el som biogas, är kritisk för att vi ska kunna nå de målen, säger Mattias Vendel, Programme Manager – eMobility och GREAT på E.ON Sverige AB.

Bygger successivt bort räckviddsångesten

Den här och kommande snabbladdstationer är en del i E.ON:s satsning på att bygga ut Sveriges bästa erbjudande för elbilsförare. Satsningen på en grön korridor innebär en markant ökning av laddpunkter längs några av Sveriges mest trafikerade leder och E.ON blir dessutom först ut i Sverige med att möjliggöra betalning i stationerna med kreditkort, som ett av flera betalningssätt. Förhoppningen är att elbilsförare ska känna trygghet i att de kan transportera sig långa sträckor på så kort tid som möjligt.

- Vi hoppas att E.ON:s utbyggnad av laddinfrastruktur ska locka fler aktörer på marknaden, såväl företag som offentliga, att ansluta sig till vår satsning. För att vi ska lyckas förse Sverige med ett väl utbyggt elnät för fordon krävs att alla branscher samarbetar, avslutar Mattias Vendel.

För mer information vänligen kontakta:

Mattias Vendel, Programme Manager – eMobility och GREAT på E.ON Sverige AB
E-post: mattias.vendel@eon.se
Tel: +46 (0) 722 44 54 05

Ulrika Frick, Kommunalråd (MP) på Mölndals Kommun
E-post: ulrika.frick@molndal.se
Tel: + 46 (0) 702 70 40 93

Om GREAT

GREAT (www.great-region.org) är ett EU-projekt som leds av Region Skåne och är en av de mest ambitiösa satsningarna på alternativa drivmedel i Europa. Projektet genomförs i ett unikt samarbete mellan fordonstillverkare, energibolag och offentlig sektor. Målet är att skapa en transportkorridor, som är en av de första att möta EU:s direktiv för alternativa drivmedel.

  • Sträckning: Längs EU:s transportkorridor från Hamburg till Oslo och Stockholm
  • Snabbladdarinfrastruktur: 50 i Sverige, 15 i Danmark och 5 i norra Tyskland
  • Gasinfrastruktur: 3 stationer för flytande (LNG) och komprimerad (CNG) fordonsgas för tunga fordon
  • Snabbladdare: Snabbladdare enligt EU-standard på 50 kW med 3 kontakter (AC, Chademo, CCS). Gör det möjligt att ladda de flesta batterier på 15-30 minuter.
  • Privata partners: E.ON Sverige, E.ON Danmark, E.ON Biofor, FordonsGas, Nissan, Renault, ABB
  • Offentliga partners: Region Skåne (Projektledare), Oslo Kommune, Region Västra Götaland, Region Halland, Region Hufvudstaden, Köpenhamns Kommune, Region Själland, Schleswig Holstein, Hansestadt Hamburg, Danmarks Tekniska Universitet.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum