Uppsala stadsteater

Kammarmusik till minne av Förintelsen

Dela

Kammarmusik av Gideon Klein och Hans Krasa varvas med författaren Maciej Zarembas berättelse om moderns och mormoderns flykt undan Förintelsen. Konsertbesök på Uppsala stadsteater 27/1.

Hur många måste riskera livet för att rädda en judisk flicka från förintelsen? I min mammas fall var de trettiosex. Det hade inte räckt med trettio. Maciej Zaremba, författare och skribent

Den 27 januari 2020 är det 75 år sedan fånglägret Auschwitz-Birkenau befriades.

I fånglägret Theresienstadt var bland många andra, kompositörerna Gideon Klein och Hans Krasa internerade. Under sin tid i fångenskap skrev de flera verk som uppfördes i lägret och som idag spelas världen över. Bland dessa, Kleins stråktrio (1944) och Krasas stråktrio (1944) som står på kvällens program. Mellan satserna läser skribenten och författaren Maciej Zaremba ur sin bok. Texterna skildrar mammans och mormoderns flykt undan förintelsen. 

Medverkande Elin Rubinsztein, violin, Anna Rubinsztein, viola, Sara Wijk, cello,
Maciej Zaremba, läsning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Illustration: Johanna Nolgård
Illustration: Johanna Nolgård
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum