Solna stad

Kammarrätten bifaller Solna stads överklagan i dom om ny skolorganisation

Dela

Kammarrätten bifaller Solna stads överklagan i ärendet om den nya skolorganisationen. Domen meddelades idag torsdag den 7 april.

Tidigare hade skolnämndens beslut om den nya skolorganisationen upphävts av en oenig förvaltningsrätt med hänvisning till lagen om FNs barnkonvention. Staden överklagade till kammarrätten och staden har nu fått rätt – barnens bästa har beaktats i skolnämndens beslut.

– Vi är glada över att ha fått bekräftelse på det som vi själva har varit säkra på – att barnens bästa har beaktats och att stadens beslut inte strider mot lagen. Nu fortsätter arbetet med att öka lärartätheten, utveckla kvaliteten på undervisningen och ge stöd till stadens elever, säger Marianne Damström Gereben, ordförande i skolnämnden.

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum