E.ON Sverige AB

Kan Åstön bli helt självförsörjande på energi?

Dela

Tänk att en ort eller område beslutar sig för att bli självförsörjande på el. Då kan man välja hur elen ska produceras. Men fungerar detta i verkligheten? Just detta ska E.ON undersöka i ett stort test.

För första gången i Sverige ska ett större område testa att vara anslutna till ett mikronät där all el som används inom detta område, också ska produceras lokalt. Olika produktionssätt kopplas samman med bland annat avancerad batteriteknik som kan lagra elen från exempelvis solcellerna.

Tre områden kommer att undersökas och i ett av dem, kommer experimentet att genomföras. Ett av områdena är Åstön i Västernorrland. De övriga testområdena är Figeholm i Småland och Baskemölla i Skåne.

Den 26 oktober har de kunder som kan beröras av mikronätet bjudits in till en informationsträff. Kommunen kommer att ha representant på plats. Även media hälsas välkommen.

Plats: Värdshuset Idyllen, Åstön

Tid: Måndagen den 26 oktober kl 18 – cirka 20

Anmälan och frågor: Johan Aspegren (johan.aspegren@eon.se) 070 655 58 75

Välkommen!

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har 3 300 medarbetare i Norden och omsatte under 2014 drygt 34 miljarder kronor. Som energibolag vill vi bidra till att bygga det hållbara samhället. E.ON investerade 66 miljarder kronor i Norden mellan 2006 och 2013. 2014 gjorde vi fortsatta investeringar som kopplar till vårt långsiktiga förvaltande och utvecklande av svensk energiproduktion, samt i utvecklingsprojekt inom hållbara städer samt smarta nät.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum