Brynäs IF

Kanadensisk collegestjärna klar för Brynäs IF

Dela

Hon har vräkt in mäktiga 74+124=198 poäng på 139 matcher i NCAA. Nu är kanadensiska poängmaskinen Jaycee Gebhard klar för Brynäs IF. — Jag kände till flera spelare i organisationen och ser fram emot att få spela med dem, säger 22-åringen.

Amerikanska collegesystemet NCAA värderas som en världens bästa ligor i damhockeyn.

Förra säsongen producerade Jaycee Gebhard 20+43=63 poäng på 36 matcher för Robert Morris University där.

Och slutade fyra i den totala poängligan.

— Brynäs IF är glada och stolta över att ha rekryterat Jaycee till vår organisation. Det är en spelare som själv uttryckt en stark vilja att komma till just vår klubb, och en spelare med tydliga spetsegenskaper för att kunna lyfta oss som lag och vara en attraktion för vår publik, säger damansvarige Erika Grahm.

Gebhard har över fyra säsonger i NCAA snittat 1.42 poäng per match.

Förra säsongen snittade hon 1.75 poäng per match, var också 19 poäng före tvåan i sitt lags interna poängliga och dessutom lagkapten.

— Jaycee har haft en framgångsrik NCAA-karriär och burit sitt lag på ett imponerande sätt. Nu kommer hon till Sverige för att göra sin första säsong på europeisk is och vi ser fram emot att fortsätta utveckla henne precis som att hon kan utveckla oss, säger Grahm.

Själv säger Gebhard:

— Det känns fantastiskt. Jag har alltid velat spela professionell hockey och jag är väldigt glad över att ha skrivit på kontraktet. Jag är verkligen glad över att vara en del av organisationen och ser fram emot att träffa alla i laget och dra igång med hockeyn igen.

— Jag kollade runt lite och Brynäs hade en bra säsong förra året och har något väldigt duktiga spelare i laget, så jag ser fram emot att spela med dem och är glad över att få den möjligheten. Jag har några vänner som spelat i Sverige och de har bara sagt bra saker om det och om ligan, så i slutändan var det ett ganska enkelt beslut. Speciellt efter att jag pratat med Erika.

— Jag gillar att ha mycket puck och gillar att göra mål. Jag gillar att spela med mycket fart och energi och försöker alltid göra spelarna runt mig bättre. Sen ser jag verkligen fram emot att lära mig saker av alla andra skickliga spelare som redan finns i laget.

— Laget hade en framgångsrik säsong förra året och jag hoppas kunna bidra varje match, framför allt i offensiven, och förhoppningsvis kan vi ta oss hela vägen och vinna guld.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Nyckelord

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF