Brynäs IF

Kanadensiska klar för Brynäs IF – ansluter från Boston University

Dela

Hon har spelat fyra säsonger för Boston University. Nu flyttar Savannah Newton till Gävle och Sverige – för spel i Brynäs IF. - Det är en spelare som ska kunna göra många minuter för oss, säger huvudtränaren och damansvarige Magnus Carlsson.

Brynäs IF förstärker backuppsättningen.

22-åriga Savannah Newton har skrivit på ett kontrakt över säsongen 18/19.

Kanadensiskan ansluter närmast från fyra säsonger i amerikanska collegeligan, NCAA, och Boston University.

- Jag har pratat med både hennes headcoach och assisterande på Boston University och bara fått lovord. Jag har sett henne i matchklipp och alla rapporter säger att det är en defensivt skicklig back med bra skridskoåkning och blick för spelet, säger Magnus Carlsson.

Vad hoppas du att hon bidrar med till Brynäs IF?

- Stabilitet. Det är en spelare som ska kunna göra många minuter för oss.

Newton ansluter sannolikt den 15 eller 16 september.

Lagbygget fortsätter även efter Newtons signatur.

Brynäs är i förhandling med fler spelare.

- Ambitionen är att signa minst ytterligare en back och en forward. Hittar vi rätt möjlighet att värva ytterligare en forward utöver det så är vi högst intresserade av det också.

Samtidigt kan Brynäs meddela att tryoutforwarden Olivia Spellmire rest hem till USA och inte kommer att spela för klubben under 18/19.

- Det var först och främst glädjande med en spelare som visade en så stor vilja att komma hit och tävla under tryoutformen. Tack vare turneringen i Trollhättan fick både vi som klubb och Olivia som spelare en bra möjlighet att utvärdera en framtid. Den här gången blir den framtiden inte gemensam, men vi önskar Olivia all lycka i sin fortsatta karriär, säger Magnus Carlsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum