Växjö stift

Kända namn när hela landets sjukhuskyrkor samlas i Jönköping

Dela

Joel Halldorf, Cecilia Melder, Patrik Hagman, biskop Fredrik Modéus och Sofia Camnerin medverkar när Sjukhuskyrkan har nationella fortbildningsdagar i Jönköping 19-21 september.

Sjukhuskyrkan i Region Jönköping står i år värd för Sjukhuskyrkans nationella fortbildningsdagar. 160 medarbetare från sjukhus i hela landet möts i Immanuelskyrkan i Jönköping, för fortbildning kring Sjukhuskyrkans identitet och uppdrag.

Följande personer medverkar:

  • Joel Halldorf, professor i historisk teologi vid Enskilda högskolan i Stockholm, författare och skribent. Han kommer att tala om andliga strömmar i ett sekulärt land.
  • Cecilia Melder, teologie doktor inom religionspsykologi med inriktning på existentiell hälsa, högskolelektor och präst. Hon ska prata om existentiell törst.
  • Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift, författare, teologie doktor, kommer att tala under rubriken ”En sjukhuskyrka värd namnet”.
  • Patrik Hagman, teolog och författare samt docent i politisk teologi vid Åbo Akademi
  • Sofia Camnerin, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, pastor i Equmeniakyrkan, teologie doktor.

Här finns programmet och mer information.

Media är välkomna att bevaka och göra intervjuer under måndagen och tisdagen!

Om Sjukhuskyrkan
Sjukhuskyrkan är ekumenisk och finns på nästan alla sjukhus i hela Sverige. På länssjukhuset Ryhov arbetar två präster, två pastorer och en diakon. De är beredda dygnet runt, årets alla dagar, att möta patienter, närstående och personal inom vården som har behov av själavård. Varje år möter medarbetarna hundratals människor. Region Jönköping ligger långt fram nationellt när det handlar om insikt om människors behov av andlig vård och existentiell hälsa. Även med Jönköpings kommun har Sjukhuskyrkan ett gott och nära samarbete genom POSOM, som är kommunens lagstadgade krisberedskap.

Kontakter

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum