Upplands Väsby kommun

Kanelbullar, kaffe och glädje när seniorer tar över Messingen

Dela

En matnyttig informationsträff för blivande 80-åringar och en glädjefylld seniormässa för alla 65-plussare. Under sportlovet är det inte bara aktiviteter för ungdomar. Messingen fylls av seniorer.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Hela 276 Väsbybor fyller 80 år i år. Nu har kommunen bjudit in dem till en informationsträff i Messingen på måndag 24 februari. Förutom kaffe och kanelbullar blir det matnyttig information om hur man kan bibehålla en god hälsa och vilken hjälp kommunen har att erbjuda den dag man inte längre klarar sig själv.

- 276 inbjudna, det är ett rekord för mina år som anhörigkonsulent i kommunen. Tänk att vi har så många Väsbybor som fyller 80 just i år! säger Ann-Charlotte Tjernberg som redan tagit emot ett 40-tal anmälningar.

Vid informationsträffen medverkar kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska och Väsbyfixarna som erbjuder sina tjänster gratis till äldre i kommunen. Räddningstjänsten kommer att vara på plats och informera om hur man kan förebygga brandfaror i hemmet.

Och det blir inte bara stillasittande under träffen. Två pigga seniorer kommer att leda deltagarna i ett frivilligt pass med balansträning.

Ann-Charlotte Tjernberg hoppas att de blivande 80-åringarna känner att de även har åldern inne för att besöka seniormässan som äger rum på torsdag samma vecka.

- Det är jätteviktigt att lyfta alla seniorer i kommunen. Vi vill informera dem om det stöd som finns att få ifrån kommunen men också hjälpa dem att bibehålla en god hälsa.

Seniormässans välfyllda program innehåller bland annat uppträdande av Östen med resten, lokala revygruppen Kulpås(c)en och massvis med information från kommunen och andra aktörer med fokus på frågor som rör seniorer. Årets tema är Glädje förlänger livet.

- Våra seniorer är mer aktiva, håller sig friskare och engagerade i samhället längre upp i åren. Men när hälsan sviktar finns kommunen där med stöd från kommunen och andra fristående aktörer. Vår åldrande befolkning är viktig, inte minst är de med sitt engagemang med och stöttar föreningslivet och samhället i stort, säger omsorgsnämndens ordförande Margareta Hamark (L).

Informationsträffen för blivande 80-åringar
Tid: Måndag 24 februari, kl. 10-12
Plats: Skolmatsalen, Messingen

Seniormässan 2020
Tid: Torsdag 27 februari, kl. 13-16.30
Plats: Messingen

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum