AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

Kanonaden anlägger efterfrågade industritomter norr om Göteborg

Dela

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad ska utföra markarbeten för nya industritomter i Rollsbo Västerhöjd i Kungälv, på uppdrag av Ytterbygg AB. Kontraktet uppgår till 143 MSEK, exklusive moms.

Kanonaden anlägger nya industritomter i Rollsbo, Kungälv på uppdrag av Ytterbygg.
Kanonaden anlägger nya industritomter i Rollsbo, Kungälv på uppdrag av Ytterbygg.

I Rollsbo-området, strax norr om Göteborg och med bra läge vid E6-an, finns en stor efterfrågan på nya industrilokaler. Ytterbygg, som bygger och hyr ut verksamhetsanpassade lokaler i Kungälv och Göteborg, ställer nu i ordning 200 000 nya kvadratmeter för industri och lager i Rollsbo Västerhöjd.

I Kanonadens uppdrag ingår mark-, VA- och gatuarbeten, inklusive losshållning av stora mängder berg.

- Vi ser att vi kan bidra med vår erfarenhet och kunskap från likartade projekt och gläder oss åt att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt i den attraktiva göteborgsregionen, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

Det nya området Rollsbo Västerhöjd utvecklas i samarbete mellan de båda fastighetsägarna Ytterbygg och kommunägda Bokab. Bolagen har ett gemensamt åtagande att ställa i ordning allmänplatsmark.

De nya industritomterna kommer att färdigställas i etapper, med successiv överlämning av tomterna för påbörjande av byggnation från 2022. Kanonadens entreprenad förväntas pågå fram till sommaren 2023.

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom logistik- och energiprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med 350 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder SEK (2020).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kanonaden anlägger nya industritomter i Rollsbo, Kungälv på uppdrag av Ytterbygg.
Kanonaden anlägger nya industritomter i Rollsbo, Kungälv på uppdrag av Ytterbygg.
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31 762 40 00https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och bolaget är noterat på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB Construction, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum