AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

Kanonaden anlägger Klinga Logistikpark i Norrköping

Dela

Kanonaden Entreprenad ska utföra mark- och anläggningsarbeten för Klinga Logistikpark i Norrköping, ett nytt logistikområde på 20 hektar mark med närhet till Sveriges största städer.

Visionsbild Klinga Logistikpark. Bild: Krook & Tjäder.
Visionsbild Klinga Logistikpark. Bild: Krook & Tjäder.

Uppdragsgivare är Klinga Logistikpark AB och kontraktssumman uppgår till ca 200 MSEK. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Klinga Logistikpark kommer erbjuda moderna logistikbyggnader om totalt ca 100 000 kvm med närhet till Sveriges största städer och goda kommunikationer via väg, flyg, tåg och båt.

Etableringen medför omfattande mark- och anläggningsarbeten med höga krav på en genomtänkt planering.

- Vi ser fram emot att skapa optimala förutsättningar för Klinga Logistikpark och bidra till en modern och hållbar logistik i Östgötaregionen, säger Ola Forsell, vd för Kanonaden Entreprenad, som är en del av AF Gruppen.

Kanonaden har stor erfarenhet av att anlägga logistikprojekt och arbetar för närvarande med närmare tio aktuella projekt.

Markarbetena i Klinga inleddes i september och färdigställs våren 2024. Första etappen av Klinga Logistikpark beräknas stå färdig för inflyttning våren 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Visionsbild Klinga Logistikpark. Bild: Krook & Tjäder.
Visionsbild Klinga Logistikpark. Bild: Krook & Tjäder.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31 762 40 00https://afgruppen.se/

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom logistik- och energiprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med 350 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder SEK (2020).

Kanonaden är en del av AF Gruppen, en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB ConstructionKanonaden EntreprenadAF Bygg SydAF Härnösand ByggreturerAF Prefab Mälardalen och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

AF Gruppen med stark tillväxt och rekordhög orderstock första kvartalet 202213.5.2022 07:01:00 CEST | Pressmeddelande

AF Gruppen (AFG) levererar hög tillväxt första kvartalet 2022 och har en rekordhög orderstock i slutet av kvartalet. Lönsamheten har påverkats negativt av prisökningar på råvaror och försörjningsutmaningar till följd av geopolitisk oro. Omsättningen ökade med 9 procent till 6 809 MNOK jämfört med samma kvartal föregående år, medan resultatet före skatt blev 209 MNOK.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum