AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

Kanonaden får nytt vindkraftsuppdrag av OX2

Dela

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad ska utföra anläggningsarbeten för en ny vindpark i Uppvidinge kommun i södra Sverige. Kontraktet uppgår till ca 170 MSEK.

Foto: Joakim Lagercrantz, OX2
Foto: Joakim Lagercrantz, OX2

Den planerade vindparken Karskruv ligger i Åseda i den östra delen av Kronobergs län. Projektet består av 20 vindkraftverk som kommer producera förnybar el motsvarande den genomsnittliga årsförbrukningen hos 60 000 hushåll.

Kanonaden svarar för byggnation av vägar och fundament samt dragning av vindparkens interna elnät. Driftsättningen av kraftverken är planerad till våren 2023.

Kanonaden har under senare år byggt upp en omfattande erfarenhet av anläggningsuppdrag för vindkraft och genomför nu sitt tredje projekt på uppdrag av OX2.

- Det känns extra bra att vi tillsammans bidrar till att stärka försörjningen av förnybar el i södra Sverige, där det idag råder brist på el, och samtidigt arbeta mot Sveriges nationella mål om hundra procent förnybar elproduktion år 2040, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

OX2 utvecklar, bygger och förvaltar förnybar kraftproduktion. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Polen, Litauen och Frankrike.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Joakim Lagercrantz, OX2
Foto: Joakim Lagercrantz, OX2
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31 762 40 00https://afgruppen.se/

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom logistik- och energiprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med 350 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder SEK (2020).

Kanonaden är en del av AF Gruppen, en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och bolaget är noterat på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB ConstructionKanonaden EntreprenadAF Bygg SydAF Härnösand ByggreturerPålplintar och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum