AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

Kanonaden får nytt vindkraftsuppdrag i Sydsverige

Dela

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad ska utföra anläggningsarbeten för två närliggande vindparker i södra Sverige. Kontraktet uppgår till ca 160 MSEK, exkl moms.

Bild: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Bild: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.

Projektet består av 20 vindkraftverk med en samlad effekt på 86 MW. Den förnybara elen från de två vindparkerna motsvarar den genomsnittliga årsförbrukningen i 44 000 hushåll.

Kanonaden ansvarar för byggnation av vägar och fundament samt schaktning och återfyllnad för elnätet i vindparkerna.

- Det känns extra bra att få bidra till att stärka försörjningen av förnybar el i södra Sverige, där det idag råder brist på el, och samtidigt arbeta för Sveriges nationella mål om hundra procent förnybar elproduktion år 2040, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

Kanonaden har under senare år byggt upp en omfattande erfarenhet av anläggningsuppdrag för vindkraft och är idag involverat i ett flertal projekt.

Kanonaden Entreprenad utför mark- och anläggningsarbeten med spetskompetens inom logistik- och energiprojekt. Företagsgruppen har tolv kontor i Stockholm, Mälardalen och Mellansverige med 350 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder SEK (2020).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Bild: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

+46 31 762 40 00https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB Construction, Kanonaden EntreprenadAF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, AF Prefab Mälardalen och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum