Majblommans Riksförbund

Kappahl får Majblommans utmärkelse av Drottningen

Dela

I dag har Majblomman haft sin årliga diplomceremoni på Stockholms Slott. Hedersgäster var elever från Adolf Fredriks musikklasser, som slagit rekord i årets insamling. De flankerades av representanter för Kappahl som fått utmärkelsen Årets Blommande Företag.

H.M. Drottning Silvia är Majblommans höga beskyddare, och öppnar Slottet för barnen varje höst. Vid en högtidlig och spännande ceremoni får alla elever ta emot diplom ur drottningens hand, och lära sig mer om forskning som finansieras av Majblomman.

Årets Blommande Företag

Kappahls Anna Karin Holck och Charlotte Högberg var också på plats för att ta emot utmärkelsen 
Årets Blommande Företag. Klädkedjan belönas för sitt fleråriga samarbete med Majblomman. Kappahls rabatterade presentkort sparar resurser och förser barn som har det svårt med fina och hållbara kläder. Konceptet har gjort tusentals barn glada, varma och hjälpt dem att känna gemenskap med kompisarna i skolan och på fritiden.

- Vi är oerhört stolta för den fina utmärkelsen ”Årets blommande företag”. Barnen är vår framtid och det är värdefullt för oss på KappAhl att kunna bidra till Majblommans verksamhet. En stor eloge till Majblomman för det viktiga arbete de utför och alla engagerade femteklassare som varje år bidrar stort”, säger Anna Karin Holck landschef KappAhl Sverige.

Majblomman har under många år bjudit in företag till att bli Blommande företag. Affären bygger på att företagen kapar kostnader för Majblomman så att insamlade pengar räcker längre och till fler barn genom att erbjuda starkt rabatterade, och ibland kostnadsfria saker och upplevelser.

Företag som tidigare fått utmärkelsen Årets Blommande företag:

2016, Parks & Resorts
2015, Smarteyes
2014, Laholms Sparbank
2013, Tripnet 
2012, Smarteyes 
2011, Loomis, Sverige
2010, MCI, 
2009, KappAhl 
2008, Nordstan

För ytterligare information välkommen att kontakta:

Lena Holm, generalsekreterare Majblommans Riksförbund: 0706 99 45 61

Liv L Major, pressekreterare Majblommans Riksförbund: 0708-74 27 13

Högupplösta pressbilder av fotograf Alma Vestlund publiceras inom kort på Mynewsdesk. 

______________________________________________________
Majblomman är alla barns blomma. Sedan 1907 arbetar Majblomman för att förbättra barns villkor i Sverige. Insamlingen bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med 650 lokalföreningar. Varje förening är en del i barnets nätverk med familj, skola, fritid, hälso- och sjukvård samt socialtjänst på orten. Vår vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Under hela året ger vi bidrag till enskilda barn, skolaktiviteter och forskning om barn. Vi tar varje år fram ett kostnadsfritt studiematerial till alla grundskolor årskurs 4 och 5 som inspirerar lärare att arbeta för att motverka barnfattigdom i Sverige.

Nyckelord

Dokument

Om

Majblommans Riksförbund
Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28
411 19 Göteborg

031-606890http://www.majblomman.se

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Följ Majblommans Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Majblommans Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum