AcadeMedia

Kappahl och Praktiska Gymnasiet samarbetar om praktikplatser

Dela
Praktiska Gymnasiet och Kappahl har inlett ett nationellt samarbete som ger elever möjlighet till praktik (APL) och lärlingsanställning i Kappahls butiker. Projektet har redan startat i Göteborg, Malmö och Nacka och kommer på sikt att omfatta skolor och butiker i hela Sverige.

– Många av våra elever som valt programmet försäljning och service tycker det är spännande med modebranschen och detaljhandel. Genom vårt samarbete med Kappahl har de chans att få branscherfarenhet och framtida kontakter inom en stor modekoncern, säger Maria Gustavsson, skolchef för Praktiska Gymnasiet. 

Först ut är elever på Praktiska i Kungsbacka, Nacka och Malmö som redan inlett sin praktik i Kappahls butiker. Kappahl har drygt 360 butiker runt om i Europa, varav 169 butiker i Sverige.  Till våren ansluter fler skolor till det nationella samarbetet. 

– Vårt samarbete med Praktiska gymnasiet är en viktig del i vårt arbete för en mer inkluderande arbetsmarknad. Vi får möjlighet att skapa relationer med unga och bygga branscherfarenhet i ett tidigt skede, vilket vi tycker är en stor fördel, säger Pernilla Tremmel, HR-partner på Kappahl. 

Eleverna får en handledare i butiken som stöttar eleven och som även fungerar som en mentor under praktikperioden. Inom Kappahl hoppas man även att samarbetet ska attrahera och engagera nya talanger som redan tidigt kan få upp ögonen för branschen och för Kappahl som en attraktiv arbetsplats där de vill arbeta i framtiden.

INFORMATION OM UPPLÄGGET

Under läsåret 22/23 kommer ett antal elever som läser programmet försäljning och service på gymnasieskolor inom Praktiska kunna ansöka om praktik (APL) eller lärlingsanställning i några av Kappahls butiker. Varje praktikant kommer bli tilldelad en mentor. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Praktiska Gymnasiet består av totalt 33 yrkesinriktade gymnasieskolor. Skolorna erbjuder tillsammans 13 olika program, cirka 40 inriktningar och mer än 100 yrkesutgångar där man varvar teori med praktik i form av APL, lärlingsplatser och lärlingsanställningar i nära samarbete med näringslivet. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum