Stiftelsen Skansen

Kapten Reko flyttar in på Lill-Skansen

Dela

Den 4 mars invigs Kapten Rekos högkvarter på Lill-Skansen. Här får både stora och små barn chansen att utforska sambandet mellan djur, natur och maten vi äter i en lekfull miljö.

Kapten Reko leder Reko-spelet.
Kapten Reko leder Reko-spelet.

Sedan Kapten Reko lanserades 2014 har över 15 000 barn i förskolan spelat Rekospelet och nu flyttar Kapten Reko in på Lill-Skansen med sitt högkvarter för lekande lärande. Här får barnen chansen att under lekfulla former utforska frågor som: Var kommer mjölken ifrån? Kan man äta en brun banan?

-Med all den uppskattning vi får från barnen, föräldrarna och pedagogerna tycker vi det är dags att göra Kapten Reko tillgänglig för allmänheten. Nu kan alla ta del av hennes lekande lärande om hållbarhet, säger John Backlund, projektledare på KfS.

På Lill-Skansen har barn och vuxna kunnat bekanta sig med djur och natur sedan 1955. År 2012 invigdes det nya Lill-Skansen, en anläggning med både utomhus- och inomhusdel, klassrum, butik och teater. Det möjliggjordes av projektpartnern KfS som nu ser fram emot den nya installationen.

-I och med att Kapten Reko flyttar in på Lill-Skansen får vi en utmärkt arena för att lära våra drygt 1 miljon besökare varje år att värna om djur och natur. Det är en hjärtefråga för oss, säger Jens Djupa som är pedagog på Lill-Skansen

Bakom Rekospelet och Kapten Reko-installationen på Lill-Skansen står kommunikationsbyrån Concept Store tillsammans med illustratören Anna Westin och scenografen Petter Ljungberg.

För information och frågor kontakta:
KfS John Backlund, john.b@kfstockholm.se alt 070-341 55 10
Skansen Lina Bardach, lina.bardach@skansen.se alt 070-145 37 90

Bilder

Kapten Reko leder Reko-spelet.
Kapten Reko leder Reko-spelet.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum