Uppsala stift

Kardinalen och biskopen bjuder in till digital retreat

Dela

Uppsala stifts biskop Karin Johannesson och kardinal Anders Arborelius bjuder tillsammans in till ekumeniska stilla dagar. Inbjudan har gett god respons och fått stor uppmärksamhet. Över 100 har anmält sig och Vatikanen har i sina kanaler på flera språk uppmärksammat den digitala retreaten.

Under fyra lördagar med start den 30 maj erbjuds ett gemensamt digitalt, rum för stillhet och eftertanke. Tanken är att erbjuda andlig fördjupning i en tid av kris och oro som hjälp för själen att vila ut. Temat för dagarna är Andlig boning åt Gud och varje lördag klockan åtta på morgonen får deltagarna tillgång till en betraktelse på video med biskop Karin Johannesson och Kardinal Anders Arborelius, musik från Taize en bibeltext, en bön samt en övning/fråga för egen reflektion.

Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/nyheter/lat-sjalen-vila-ut-

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum