Karl Dingertz ny tf chef för Stockholms stifts servicebyrå

Dela

Stockholms stift rekryterar tillförordnad internt när Thorbjörn Larsson blir ny generalsekreterare för Barncancerfonden.

Thorbjörn Larsson lämnar sin anställning vid Stockholms stift och chef för Servicebyrån i Stockholms stift för att bli ny generalsekreterare vid Barncancerfonden.

– Vi gläds med Thorbjörn och tackar för hans stora insats med att starta och bygga upp Servicebyrån i Stockholms stift, säger Birgitta Ödmark, stiftsdirektor.

Från den 1 november kommer Karl Dingertz, i dag affärs- och verksamhetsutvecklare vid Servicebyrån, att tillförordnas som chef för Servicebyrån.

Servicebyråns uppgift är att vara en redovisningsbyrå som ger relevant stöd till församlingar och pastorat i frågor gällande ekonomi och lön. Arbetet har under snart tre år byggts upp från grunden av Thorbjörn Larsson. I dag har Servicebyrån närmare 20 kunder och 15 medarbetare. 

I det kortsiktiga uppdraget som ges Karl Dingertz som tillförordnad chef, ingår att konsolidera verksamheten och att säkerställa den förväntade kvaliteten. I uppdraget ingår även att tillsammans med stiftsstyrelsens styrgrupp för Servicebyråns verksamhet, sondera samverkan med andra servicebyråer och utarbeta förslag på organisation för Servicebyrån över tid.

Verksamheten gentemot Servicebyråns kunder kommer att fungera fortsatt utan några avbrott eller omedelbara förändringar.

Nyckelord

Kontakter

Birgitta Ödmark,
stiftsdirektor
Svenska kyrkan Stockholms stift
08-508 940 20
birgitta.odmark@svenskakyrkan.se

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2009 Eva Brunne.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum