Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Kärlek och hopp i fokus under årets Cityfestival

Dela

Efter 3 års väntan är det äntligen dags igen för Västerås Cityfestival! Möt oss runt om i stadskärnan! Prata med oss, ta en kopp kaffe, pyssla eller skänk hopp till andra genom vår hopprepstävling!

Svenska kyrkan på Sigmatorget på Västerås Cityfestival 2019
Svenska kyrkan på Sigmatorget på Västerås Cityfestival 2019

Hopprepstävling på Sigmatorget ger hopp!
Vid Sigmatorget kan du hoppa för välgörenhet! Vår hopprepstävling samlar in pengar genom att besökare hoppar - och för varje hopp går 1 krona till Lokala hjälpen. Den som hoppar flest hopp vinner dessutom ett presentkort på Västerås City eller JumpYard på Erikslund. Hoppen sponsras av bl a Västerås Tidning, Västerås Citysamverkan, ProLounge och Odd Fellow Västerås. Här kan du också ta en kopp kaffe med kaka. På Sigmatorget finns vi mellan kl. 12-17 torsdag till lördag.

Nattvandring i city
För tredje året kommer vi också att finnas med på natten, både på fredags- och lördagskvällen. Mellan kl 21–01 nattvandrar anställda och frivilliga från Svenska kyrkan Västerås och har med sig en vagn med vatten, kaffe och te. Vi finns också till för samtal med de som är på väg hem från festivalen. Med bas i kyrkans tält på Sigmatorget kommer vi att finnas från Stora Torget till Vasaparken.
Miche Turner, församlingspedagog, Svenska kyrkan Västerås, nattvandrade på senaste Cityfestivalen. – Jag tycker att Cityfestivalen är bland det roligaste vi gör som kyrka i Västerås. Vi får träffa många människor, får många frågor och mycket uppskattning för att kyrkan finns på plats för barn, unga och utsatta. Jag hoppas att vi får träffas på årets Cityfestival, säger Miche.

För barnen - Oasen i Botaniska trädgården
Nytt för i år är att barnens område ”Oasen” finns i Botaniska trädgården, vid Västerås Stadsbibliotek. Här kan barnen rita, pyssla, spela bönspelet och hoppa hopphage. Det finns massor att göra i Oasen, då även Västerås Stadsbibliotek och Karlsgatan 2 finns på plats med aktiviteter.

Pride
Samtidigt som Västerås Cityfestival händer, organiseras Pride i Västerås.
Svenska kyrkan Västerås finns på plats i Regnbågsparken (Vasaparken). På fredag finns det tillfälle att gifta sig i Regnbågsparken, domkyrkan eller Djäkneberget kl 13-16. (Ingen föranmälan krävs och vi står för präst och musik. Vigseln är helt gratis. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.)
Kl 18 blir det mässa i regnbågens alla färger i Västerås domkyrka.

På lördag går det att följa med oss i Pride tåget. Pridetåget startar vid Bondtorget kl. 13.15. Vill du gå med oss, så sker samling för uppställning vid Västerås domkyrka från kl. 12.15 (Ungefärlig tid).

Läs gärna mer på vår hemsida: svenskakyrkan.se/vasteras/hopp-pa-cityfestivalen

Hoppas vi ses på Västerås Cityfestival!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Svenska kyrkan på Sigmatorget på Västerås Cityfestival 2019
Svenska kyrkan på Sigmatorget på Västerås Cityfestival 2019
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!29.3.2022 11:39:40 CEST | Pressmeddelande

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 8 juli finns Svenska kyrkan äntligen på plats igen vid Elbakajen under Västerås Summer Meet! Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum