Universeum

Kärleksfullt kvällsöppet på Universeum

Dela

För första gången någonsin kommer Universeum ha kvällsöppet för allmänheten. Under kärlekskvällen den 5 maj får gästerna utforska vad kärlek är för såväl växter som djur och människor.

När Universeum för första gången har öppet på kvällstid blir det i form av en magisk afton i kärlekens tecken. 18.30 öppnar dörrarna och slår igen först kl 22.00. Kvällsöppet betyder också ett program riktat till en vuxnare publik, med aktiviteter som bjuder på fördjupad kunskap i kärlekens kemi.

– Lust, förälskelse och evig kärlek beror alla på kemiska förlopp. Men vad som egentligen händer i hjärnan när vi blir kära och varför kroppen reagerar som den gör när vi har sex, det har nog inte alla koll på. Sedan kan vi ju inte låta bli att också grotta ner oss i hur det där med kärlek funkar för växter och djur heller. Det finns så mycket spännande att upptäcka! säger Juana Fosshammar, guidechef på Universeum.

Som till exempel att det är ett smart drag att gå på första dejten på just Universeum. När man blir rädd eller upprymd frigörs dopamin, en signalsubstans i hjärnan. Det är samma signalsubstans som gör att man känner sig kär. Så att kolla på ormar, tävla mot någon på monstergolvet eller gå över hängbron i Regnskogen – 25 meter upp i luften – kan kanske ge förälskelsen lite hjälp på traven.

Extra mycket kärlek ända till midsommar

Kärlekskvällen är en del av Universeums kärlekstema som varar ända fram till midsommar. Gästerna får utforska kärleken ur alla möjliga vetenskapliga vinklar, till exempel genom att spana på yngel och ungar, gå på kärlekshajk, gissa snippor och snoppar i ett härligt quiz och mycket, mycket mer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum