Ticket

Karttjänster mest använd app under en utlandssemester

Dela

Åtta av tio svenskar använder någon typ av app när de reser på en semester utomlands. Mest populära appen är olika typer av karttjänster, t.ex. Google Maps, följt av Facebook och väder-appar. 15 procent väljer att inte använda någon app alls under semestern. Detta visar Ticket senaste Sifoundersökning.

Att använda appar är numera en del av vardagen för de flesta svenskar – och 80 procent av Sveriges resenärer väljer att använda appar även när de semestrar utomlands. Karttjänster, såsom populära Google Maps, är klart mest populärt (39 procent). Män tenderar i större utsträckning än kvinnor att använda karttjänster (44 procent jämfört med 34 procent).

- Tickets Sifoundersökning visade att hälften av de svenska resenärerna tycker om att promenera för att upptäcka sitt resmål under en utlandssemester. Karttjänster som Google Maps är då ett perfekt verktyg för att på bättre sätt kunna upptäcka platsen de besöker, utan risken att gå vilse, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

App-användandet under en utlandssemester skiljer sig åt mellan olika åldersgrupper. Bland de yngre resenärerna i åldern 18-30 är det endast 5 procent som inte använder appar under resan. Denna siffra stiger sedan succesivt. Bland seniora resenärer i åldern 66-79 är det drygt 3 av 10 (33 procent) som inte använder någon app alls under semestern utomlands.

Bland de resenärer som använder appar under utlandssemestern är, förutom karttjänster och väder-appar, sociala medier som Facebook och Instagram mest populärt. Vilken app skiljer sig dock åt mellan män och kvinnor. 39 procent av kvinnorna som använder appar under semesterresan väljer Instagram, medan motsvarande siffra för männen endast är 18 procent. Däremot loggar fler män än kvinnor in på Spotify när de reser utomlands (23 procent jämfört med 14 procent).

Vilken app som används skiljer sig även åt mellan åldersgrupperna. Av 18-30-åringarna använder 30 procent Spotify under semestern, vilket är klart mer än övriga åldersgrupper. Instagram är störst bland resenärer i åldern 31-40 (44 procent), medan Facebook är mest populärt bland 41-50-åringarna (46 procent). Bland de seniora resenärerna 66-79 år använder 45 procent Facebook vid den senaste utlandsresan, medan motsvarande siffra för 18-30-åringarna endast är 26 procent.

Vilka appar använde du mest under din senaste semester? (Max tre svarsalternativ)

 1. Karttjänster, t.ex. Google Maps, 39 procent
 2. Facebook, 31 procent
 3. Väder-app, 30 procent
 4. Instagram, 23 procent
 5. Messenger, 19 procent
 6. Spotify, 15 procent
 7. WhatsApp, 10 procent
 8. Snapchat, 7 procent
 9. Netflix/HBO/annan film- eller serieapp, 6 procent
 10. LinkedIn, 1 procent
 11. Annan app än ovanstående, 8 procent
 12. Tveksam, vet ej, 5 procent
 13. Jag använder ingen app under semestern, 15 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Reserush till Tel Aviv för Eurovision16.5.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Tel Aviv – ett spännande, exotiskt resmål som seglat upp som en av svenska resenärers trendigaste weekendstäder. Ett gigantiskt utbud av arkitektur, design, restauranger och legendariskt nattliv, tillsammans med en lång sandstrand. I år är Tel Aviv värd för Eurovision Song Contest, och svenskar som vill se Sverige tävla i semifinalen på torsdagen och naturligtvis även finalen på lördagen har gett en ökning av resebokningar till staden på 178 procent.

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor10.5.2019 07:40:00 CESTPressmeddelande

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum