Teknikföretagen

Kassa killar – varför halkar killar efter i skolan?

Dela

Killar presterar allt sämre i skolan och halkar efter. Enligt en rapport från OECD 2015 är skillnaderna mellan killar och tjejer i Sverige ovanligt stora och könsskillnaderna i skolprestationer tycks öka. Hur kommer det sig egentligen och vad får det för konsekvenser för samhället? Premierar skolsystemet snarare tjejer än killar? I det första avsnittet av Teknikföretagens nya poddserie ”Kassa killar” diskuterar T-times programledare Anna Lööf det tillsammans med Hampus Nessvold, Kjell Eriksson och Björn Nordén.

Hampus Nessvold, Anna Lööf, Kjell Eriksson och Björn Nordén.
Hampus Nessvold, Anna Lööf, Kjell Eriksson och Björn Nordén.

Hampus Nessvold är programledare, skådespelare och artist. Han resonerar kring mansrollen och berättar att han under sin högstadie- och mellanstadietid var en av de stökiga killarna.

Kjell Eriksson, författare, twittrare samt radio- och tv-man, beskriver sig också som ganska stökig. Han menar att skolsystemet är stelt och oförmöget att ta vara på individer, vilket kan hindra elevernas utveckling.

Björn Nordén, verksamhetschef på Jobba i Västerås, pekar på att killar mognar senare än tjejer och därför är killarna generellt sett inte redo för den teoretiska delen samtidigt som tjejerna. Det kan vara en anledning till varför killar hamnar utanför, blir stökiga och halkar efter i skolan.

Lyssna på det första avsnittet av Teknikföretagens poddserie ”Kassa killar” i podcasten T-time här.

Nästa avsnitt släpper vi den 7 juni. Då tar vi diskussionen vidare med David Eberhart, Tara Derakshan och Saeid Esmaeilzadeh.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hampus Nessvold, Anna Lööf, Kjell Eriksson och Björn Nordén.
Hampus Nessvold, Anna Lööf, Kjell Eriksson och Björn Nordén.
Ladda ned bild
Hampus Nessvold.
Hampus Nessvold.
Ladda ned bild
Björn Nordén.
Björn Nordén.
Ladda ned bild
Kjell Eriksson.
Kjell Eriksson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknikföretagen är arbetsgivarorganisationen som ger kreativiteten utrymme. Vi finns över hela Sverige och bistår 3900 teknikföretag i arbetsrätt och branschfrågor, så att de kan fokusera på att utveckla varor och tjänster i världsklass. Teknikföretag formar framtiden, och vi hjälper dem att lyckas.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

Teknikföretagen i Almedalen 201826.6.2018 07:00Pressinbjudan

I Almedalen sätter Teknikföretagen sökarljuset på några av den svenska industrins ödesfrågor. För om Sverige även framöver ska vara en framgångsrik industrination med en export som betalar vårt välstånd, då måste det till reformer på flera områden. I Almedalen kommer Teknikföretagen att fokusera på handel, hållbarhet och en fungerande kompetensförsörjning. Det blir heta debatter, blandat med djuplodande samtal och lättsamma mingel.

Cake tilldelas 2018 års Stora Designpris för KALK – elektrisk offroadmotorcykel3.5.2018 18:00Pressmeddelande

Design är en avgörande faktor för konkurrenskraft och lönsamhet. Därför instiftade Teknikföretagen Stora Designpriset, med syftet att uppmärksamma affärsframgångar som bäddats av ett integrerat och konsekvent designarbete. Redan 2003 delades första Stora Designpriset ut och sedan dess har vi hunnit utse 15 vinnare och 59 finalister. Samlingen är lika mycket ett bibliotek av inspirerande exempel på framgångsrik design som en historik över Sveriges unika innovationskraft. I år går det prestigefyllda priset till Cake, för sin elektriska offroadmotorcykel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum