Umeå kommun

Katamarankajen är klar

Dela

Katamarankajen och gång- och cykelvägen är klar och öppnas för trafik fredag 18 september. Den nya gång- och cykelvägen återfår nu sin status som prioriterat cykelstråk.

Den nya kajen blir en härlig plats där kajen är utformad som ett längsgående belyst trädäck. Samtidigt med ombyggnaden av kajen har vi byggt en ny och bredare gång- och cykelväg på samma plats som tidigare. Den återfår nu sin status som prioriterat cykelstråk. Längs det nya kontorshuset som ligger intill har trappor byggts som man kan sitta på och njuta av utsikten. Balticgruppen har monterat sin fina skulptur Julia (av den spanske konstnären Jaume Plensa). Utvecklingen av den platsen har Umeå kommun gjort i samarbete med Balticgruppen.

- Det här blir ett lyft för Strandpromenaden och det är en nödvändig förbindelse mellan Konstnärligt campus och parkerna i Staden mellan broarna. Vi är glada att nu kunna öppna ytterligare en älvsnära plats som Umeåborna kan ha både glädje och nytta av, säger Lena Karlsson Engman, tekniska nämndens ordförande.

- Området med närhet till Konstnärligt campus stärker kopplingen mellan Umeå centrum och Universitetsstaden, där vi ser hur framtidens utökade stadskärna växer fram. Samarbetet med Umeå kommun har varit lyckat och det är glädjande att detta vackra och viktiga stråk nu blir tillgängligt för Umeåborna, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Mer information

Lars Nilsson
projektledare
Umeå kommun
090-16 13 69
070-606 14 46
lars.nilsson@umea.se

Lena Karlsson Engman (S)
ordförande
tekniska nämnden
090-16 13 29
070-296 12 32
lena.karlsson-engman@umea.se 

David Carlsson
vd och koncernchef
Balticgruppen
090-71 72 04
david.carlsson@balticgruppen.se 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum