Uppsala stift

Katarina Fägerhall Olofsgård blir stiftsdirektor i Uppsala stift

Dela

Katarina Fägerhall Olofsgård har utsetts till stiftsdirektor i Uppsala stift. Katarina Fägerhall Olofsgård har en lång bakgrund inom Svenska kyrkan och Uppsala stift.

Stiftsstyrelsen i Uppsala stift har efter en omfattande rekryteringsprocess beslutat att anställa Katarina Fägerhall Olofsgård som stiftsdirektor för Uppsala stift.

Katarina har varit tillförordnad stiftsdirektor för Uppsala stift sedan den 1 februari 2020.

- Det känns roligt och hedersamt att få fortsatt förtroende, säger Katarina. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet framåt tillsammans med ärkebiskop Antje, biskop Karin, ledningen och alla goda kollegor inom Uppsala stift. 

Katarina Fägerhall Olofsgård vigdes till diakon 1995 och har tidigare tjänstgjort som stiftsdiakon vid Uppsala stift och som diakon vid Svenska kyrkan i Melbourne.

Under 2019 arbetade hon som chef för avdelningen för pastoral utveckling och innan det som utbildningsledare för Uppsala stift. Tidigare i sin karriär har hon arbetat som direktor för Sociala missionen i Stockholm och som verksamhetschef för stiftelsen Unga kvinnors värn.

Rekryteringsprocessen har genomförts med hjälp av rekryteringsföretag och i samråd med flera intressentgrupper. 

Katarina tillträder tjänsten omgående. 

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum