Växjö stift

Katarina Toll Koril – ny kyrkoherde och kontraktsprost

Dela

Katarina Toll Koril, nuvarande stiftsdirektor på Växjö stift, tillträder som ny kyrkoherde i Vetlanda pastorat och kontraktsprost i Njudung-Östra Värends kontrakt.

Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift
Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift

Biskop Fredrik Modéus har utsett Vetlanda pastorats tillträdande kyrkoherde Katarina Toll Koril till ny kontraktsprost. Katarina tillträder tjänsten som kyrkoherde den 1 januari 2022 och tar över uppdraget som kontraktsprost från vikarierande Hans Boeryd den 1 december 2021.

- Uppdraget som kontraktsprost är ett förtroendeuppdrag givet av mig som biskop, förklarar Fredrik Modéus. Inom kontraktet biträder kontraktsprosten mig med ledning, främjande, tillsyn och omsorg över kontraktets församlingar och medarbetare.

- Jag känner mig hedrad och ser mycket fram emot mina nya uppdrag, säger Katarina Toll Koril.

Rekryteringen av ny stiftsdirektor påbörjas inom kort.

Vad är en stiftsdirektor?
En stiftsdirektors främsta uppgifter är att företräda stiftet, leda och utveckla stiftskansliets verksamhet samt samverka med biskopen och stiftets förtroendevalda.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som leder en eller flera församlingar.

Om kontrakt och kontraktsprost
Stiften är indelade i kontrakt, som är en mellannivå mellan stift och församling. Varje kontrakt har en kontraktsprost som utses av biskopen. I Växjö stift finns sju kontrakt. I Njudung-Östra Värends kontrakt ingår: Vetlanda pastorat, Sävsjö pastorat, Uppvidinge pastorat, Lessebo församling och Tingsryds pastorat.

För mer information/intervju
Katarina Toll Koril
0470-77 38 87, 073-650 38 78
katarina.toll.koril@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/vetlanda

Kontakter

Bilder

Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift
Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift
Ladda ned bild
Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift
Katarina Toll Koril. Foto: Växjö stift
Ladda ned bild

Länkar

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Rekordhögt valdeltagande när rösterna i Växjö stift är färdigräknade13.10.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Rösterna i kyrkovalet 2021 är färdigräknade och visar på att rekordhöga 18,15 procent av de röstberättigade i Växjö stift har sagt sitt i årets kyrkoval. Valdeltagandet har därmed ökat ytterligare jämfört med det tidigare högsta resultatet från 2017. Klart är också vilka ledamöter som tar plats i Växjö stifts högsta beslutande organ kommande mandatperiod, 2022-2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum