Stiftelsen Skansen

Kate in the Kettle på midsommarafton

Dela

På midsommarafton den 24 juni gästas Skansen av bandet Kate in the Kettle under ledning av Kate Young. Hon har skrivit och arrangerat låtar till bandet inspirerad av konsten att använda örter, växter och blommor för läkande syften, något som passar ett midsommarfirande på Skansen extra bra.

Kate in the Kettle
Kate in the Kettle

Musikerna i Kate in the Kettle skapar tillsammans föreställning med inslag av improvisation, tunga groves, skotsk visdom blandat med svenska, irländska och bulgariska klanger. I kvintetten ingår bl.a. Claudia Schwab, österrikisk sångerska och violinist och svenska violinisten Sofia Högstadius med bulgarisk och svensk folkmusik som främsta passion. Dagen till ära får kvintetten extra förstärkning av svensk-chilenske trummisen Stefan Hedborg.

Kate in the Kettles debutalbum "Swimmings of the Head“ 2014 är en hyllning till likheter mellan skotska, skandinaviska och indiska traditioner. Sedan dess har Kate Young turnerat i Storbritannien och Europa och kunde senast höras i Sverige under festivalen Umefolk i februari, Hemavan Folk Fest i mars och på internationella kvinnodagen 2016 på Stallet i Stockholm. 

Kate Young (Skottland) - fiol, sång & kompositioner

Sofia Högstadius (Sverige) - fiol, sång & slagverk

Claudia Schwab (Österrike) - fiol, sång 

Barja Drnovšek (Slovenien) - viola

Toby Kuhn (Frankrike) - cello 

Stefan Hedborg (Sverige) - Trummor

Kate in the Kettle 24 juni 2016 kl 16.00 - 17.00


Hemsida: 

www.kateyoungmusic.com

Lyssna på Swimmings of the Head:

https://kateinthekettle.bandcamp.com/releases

Video med Kate in the Kettle:

http://youtu.be/d6wYPzIlxxI

Video med Kate Young:

https://vimeo.com/107795213

Nyckelord

Bilder

Kate in the Kettle
Kate in the Kettle
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum