Huddinge kommun - politik

KD: Huddinge bör gå med i WHO:s nätverk för äldrevänliga kommuner

Dela

Det är dags för Huddinge att ansluta sig till WHO:s nätverk för äldrevänliga städer och kommuner. Det anser Kristdemokraterna, som prioriterar äldrefrågorna i årets val.

Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval
Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval

”Vi svenskar lever allt längre och friskare liv och det är jättebra, men det innebär också att vi som kommun behöver förbereda för framtiden. Antalet huddingebor över 85 år beräknas öka med 60 procent till år 2030. Då måste äldreperspektivet få genomsyra allting i kommunen, inte bara vården och omsorgen. Kristdemokraterna är redo att sätta fokus på arbetet med att göra Huddinge till en kommun där man både vill och vågar åldras”, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval.

WHO:s nätverk för äldrevänliga städer och kommuner etablerades år 2010 för att koppla samman städer, samhällen och organisationer över hela världen i en gemensam vision om att forma fler äldrevänliga platser. Nätverket fokuserar på åtta områden som var och en har sina kriterier att sträva efter att uppnå.

Medlemskapet kostar ingenting förutom en förpliktelse att prioritera äldrefrågorna. I gengäld får kommunen ta del av världsvid inspiration och information, stöd från internationella forskare och experter samt möjlighet att delta i olika globala projekt och aktiviteter.

”Alla människor har rätt att uppleva livskvalitet, oavsett ålder. Utmaningen med en snabbt åldrande befolkning delar vi med stora delar av världen. WHO:s nätverk skulle ge oss bättre förutsättningar att tillgodose de äldres behov samtidigt som vi tar vara på deras förmågor och kunskaper. Huddinge ska vara en förebild när det gäller aktivt åldrande och Kristdemokraterna är garanten för att Huddinge ska fortsätta utvecklas till en äldrevänlig kommun”, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval.

Huddinge skulle bli den sjunde kommunen i Sverige som ansluter sig till nätverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval
Karl Henriksson (KD), kommunalråd och toppkandidat i årets kommunval
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

Kristdemokraterna är en del av den stora internationella kristdemokratin, världens näst största politiska rörelse. Kristdemokrati står för demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Kristdemokraterna är stolta över att ingå i den politiskt styrande koalitionen i Huddinge, en snabbt växande kommun som kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Gå med i KD
KD.nu/blimedlem

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum