Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Kevin Taylor-Lundgren - Årets Coach i SBL Dam

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Dam delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2020-2021. Idag delar vi ut priset Årets Coach - som går till Kevin Taylor-Lundgren, Norrköping Dolphins!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2021), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Coach: Kevin Taylor-Lundgren, Norrköping Dolphins

Med 43 procent av rösterna - 30 procent fler än Alviks head coach Fotios Ioannidis - är det tydligt att Kevin Taylor-Lundgren har gjort avtryck från sidlinjen både hos fansen, media och sina motståndare den gångna säsongen.

Kevin gör sin andra säsong som head coach för Norrköping Dolphins. Med en ung trupp med flera egna produkter, kryddat med tre starka amerikanskor visade Dolphins direkt att de skulle vara ett lag att räkna med efter den imponerande segern över Luleå Basket (90-72) i andra omgången. Efter nyår vann laget sju av nio matcher, och avslutade grundserien med sex segrar i rad. Totalt blev det 15 segrar, 7 förluster och en femteplats i tabellen.

Norrköping snittade flest returer per match (45.2 returer per match) i ligan och sköt 34.7% från trepoängslinjen - tredje bäst i SBL Dam.

Det är andra gången på sina fyra säsonger i SBL Dam som Kevin vinner utmärkelsen Årets Coach. Han vann även under sin debutsäsong 2017-2018, då som head coach i IK EOS Lund, där han coachade två säsonger innan han tog över Norrköping 2019.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Han tog ett lag få trodde på till att bli ett lag alla fruktade."

Röstresultat Topp 5 - Årets Coach (procent av rösterna)
:
43,6% - Kevin Taylor-Lundgren, Norrköping Dolphins
13,8% - Fotios Ioannidis, Alvik Basket
7,7% - Mady Mahdy, Uppsala Basket
5,5% - Jonas Fredrikson, Högsbo Basket
5,0% - Jan Enjebo, A3 Basket Umeå

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 11 eller fler matcher (50%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum