Svensk Innebandy

Kim Nilsson historisk när herrlandslaget fick bästa tänkbara start på EFT

Dela

Herrlandslaget fick bästa tänkbara start på Euro Floorball Tour när laget besegrade Finland med 8-3 under fredagskvällen. Det var också en match där Kim Nilsson blev historisk som den bästa poänggöraren någonsin i landslaget. "Stort på alla sätt och vis", säger Kim Nilsson.

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek

Sverige tog ett tidigt grepp om matchen mot Finland då laget gjorde 1-0 efter dryga två spelade minuter av den första perioden. 3-1 efter en period blev till sist 8-3 när blågult fick en smakstart på Euro Floorball Tour.

- Jätteskönt, det är så här vi vill spela våra matcher. Det är ett VM bakom dörren och det är alltid skönt att få en bra känsla mot Finland. Visst, det är inte nu det gäller men att bygga den här känslan och tryggheten som vi får när vi faktiskt spelar som vi gör idag är jätteskönt att ha med sig, säger Kim Nilsson.

Efter matchens slut så var förbundskapten Thomas Brottman väldigt nöjd med det resultat som laget fick med sig från kvällen.

- Vi måste vara ödmjuka och säga att vi hade lite flyt under första perioden. Vi var inte riktigt 3-1 bra, vi var lite slarviga och lite bakåtlutande. Sen efter paus i andra perioden så tycker jag att vi blir bättre i det segmentet. Att den perioden blev 2-2 är sak samma för vi visar signaler mot Finland att vi är på gång. Sen tredje perioden tycker jag är väldigt stabil när de försöker trycka på och vi känns väldigt lugna och trygga med det vi håller på med, säger Thomas Brottman.

Kvällens seger över Finland var herrlandslagets tredje raka under hösten, ett facit som Kim Nilsson är mycket nöjd med.

- Nu har vi tre raka vinster. Det är klart att Finland börjar fundera lite men det är så här det har sett ut genom åren när man möter Finland. Sen blir det något helt annat i Finland under VM. Men som jag sa så är det alltid skönt att ha med den här känslan, fortsätter Kim Nilsson.

Kvällens match var också historisk för Kim Nilsson. Inför mötet mot Finland så stod Nilsson på 195 landslagspoäng, ett poäng från rekordinnehavaren Anna Wijk på 196 poäng. Med sitt andra mål för kvällen passerade Nilsson därmed Wijk och blev den bästa poänggöraren någonsin i blågult. 

Nilsson hann också med två ytterligare poäng och står därmed på 199 gjorda landslagspoäng, ett rekord som forwarden är mycket stolt över.

- Det är såklart stort på alla sätt och vis. Det är ett tecken på att man har tyckt att det är kul att vara med i det här fantastiska landslaget genom åren och att jag har kunnat fått ut mitt spel genom åren. Det är något jag vill fortsätta göra.

Vad betyder det för dig att få dra på dig landslagströjan?

- Att få göra det och att framförallt få spela ett VM är jättestort. Spelar man innebandy så är att spela ett VM det som alla vill göra, och jag har fått äran att göra det några gånger och jag siktar på december nu. Då är det dags att ta tillbaka guldet.

Hur många fler poäng siktar du på att göra i landslaget?

- Tillräckligt många för att vinna ett VM-guld får jag säga. Så krävs det ett poäng så får det bli ett poäng.

Imorgon fortsätter Euro Floorball Tour för herrlandslaget då man ställs mot värdnationen Tjeckien. Ett möte som Kim Nilsson ser fram emot.

- Det kommer förmodligen vara mycket folk och ett bra liv på läktaren och ett Tjeckien som spelar fysiskt och springer mycket, avslutar Kim Nilsson.

Matchfakta
Sverige-Finland 8-3 (3-1, 2-2, 3-0)

Första perioden
1-0 (01.58) Alexander Galante Carlström
1-1 (05.38) Rasmus Kainulainen (Justus Kainulainen)
2-1 (10.25) Kim Nilsson
3-1 (15.37) Kim Nilsson (Albin Sjögren)

Andra perioden
4-1 (02.56) Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström)
4-2 (10.51) Justus Kainulainen (Rasmus Kainulainen)
5-2 (11.44) Kim Nilsson (Albin Sjögren)
5-3 (17.50) Sami Johansson (Eemeli Salin)

Tredje perioden
6-3 (06.38) Jesper Sankell (Casper Backby)
7-3 (14.17) Albin Sjögren (Kim Nilsson)
8-3 (19.49) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum