KL-Bygg vinnare i Uppsalas kval i Sweden Floorball Cup

Dela
Bild på vinnarlaget, KL-Bygg
Bild på vinnarlaget, KL-Bygg

I helgen avgjordes Korpen Uppsalas kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Efter en dag med många spännande matcher var det KL-Bygg som till slut tog hem segern. Laget är därmed kvalificerat till riksfinalen i turneringen som spelas i värmländska Kil den 25-26 januari 2019.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I lördagens kvalturnering som Korpen Uppsala arrangerade deltog sex herrlag.

Vinnare efter en dag med många jämna matcher blev KL Bygg som i finalen slog de långväga gästerna i IBK Sign i en tajt finalmatch med 2-1. IBK Sign hade rest från Härnösand för att delta i kvalet, och föll alltså på målsnöret mot det rutinerade KL Bygg.

-Vi förlorade mot IBK Sign i gruppspelet, men i finalen lyckades vi vinna med uddamålet, berättar Kent Löfberg i KL-Bygg. Det känns helt fantastiskt att äntligen stå som slutsegrare, förra året åkte vi ut i semin efter straffar.

Förutom vinnarlaget  så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till finalen som  ”Lucky Loosers”. I Uppsala föll lotten på Skeva IBK som därmed gör KL-Bygg sällskap till Kil i januari.

Ansvarig hos arrangören Korpen Uppsala, Marie Myhrberg, var nöjd med dagen.

– Det har varit en intensiv och väldigt rolig dag, med många jämna och spännande matcher. Känslan är att alla, lag, domare och vi arrangörer har haft en riktigt rolig dag och precis så ska det kännas efter en cup, avslutar Marie.

Kvalorter
Luleå        24 november
Nyköping   24 november
Stockholm 24 november
Uppsala    24 november
Karlstad       2 december
Kil             15 december
Linköping  15 december
Örebro      15 december
Borlänge      5 januari

Final

Kil               25-26 januari 2019.

Mer om Sweden Floorball Cup

Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2018/2019 arrangeras kval på nio orter i landet med stor riksfinal i värmländska Kil 25-26 januari 2019.

Kontaktperson Korpen Uppsala

Marie Myhrberg
marie.myhrberg@korpen-uppsala.se 
0708-628450

Kontakter

Magnus DahlbergPressansvarig och kommunikatör

Bilder

Bild på vinnarlaget, KL-Bygg
Bild på vinnarlaget, KL-Bygg
Ladda ned bild

Dokument

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Erik Söderberg vald till ny förbundsordförande i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet18.5.2020 08:02:00 CESTPressmeddelande

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har fått en ny förbundsordförande. Vid förbundsmötet den 17 maj valdes 39-årige Erik Söderberg till ny ordförande och han tar över efter Jan Johnsson som haft posten i fyra år. -Väldigt roligt och inspirerande. Korpen står för ett inkluderande och är det kompletterande förbund som idrottsrörelsen behöver, säger Erik Söderberg.

Telia Idrotts- och Fritidsförbund får fart på kollegorna med digital träning6.5.2020 14:41:46 CESTPressmeddelande

Hur kan man på ett smart och effektivt sätt inspirera sina kollegor att träna och motionera nu när en stor del av Sverige jobbar hemifrån? Jo, genom att koppla lättillgänglig vardagsmotion i lagform till en digital utmanings-app. Telia Idrotts- och Fritidsförbund, TIF, har tillsammans med Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nu i maj startat den digitala hälsoutmaningen Korpen TIF Challenge. Under sex veckor kommer över 500 deltagare i 75 olika TIF-lag att utmana varandra i massor av former av vardagsmotion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum