Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

​​​Klädbytardagarna gör skillnad

Dela

Svenska kyrkan Västerås ordnar två klädbytardagar om året, under hösten i Knektgården, Hökåsen och under våren i Önsta Gryta kyrka. I helgen är det dags för klädbytardagar i Önsta Gryta kyrka.

Genom att lämna och handla kläder bidrar du till en bättre miljö och ger pengar till några av världens utsatta. Du gör skillnad för andra, samtidigt som du spar eller tjänar en slant.

Vad är klädbytardagarna?

Klädbytardagarna är ett tillfälle att lämna in barnkläder och leksaker för att få dem sålda. Av försäljningsintäkterna går 50 procent till den som lämnar in och 50 procent går till Önsta församlings insamlingsprojekt i Tanzania samt till diakonal verksamhet i Västerås. Projektet sker genom Svenska kyrkans internationella arbete (ACT-allians) och har så kallat "90-konto".

Vad kan man lämna/ köpa under klädbytardagarna?

Vi tar emot och säljer barnkläder, upp till storlek 160. Man kan också lämna in leksaker, vagnar, barnstolar, böcker, spel och ”mamma- och amningskläder”.

När är klädbytardagarna öppna?

Lördag 24/3 kl 9-16 försäljning

Söndag 25/3 kl 11.30-16 försäljning. Halva priset.

På lördag och söndag är det öppet för alla och vi säljer det som kommit in. Det finns mycket att välja på och oftast väldigt bra och låga priser! På söndagen halverar vi priset på allt, så då blir det ännu billigare. Under tiden som vi säljer kläder finns också möjlighet att få sig en enkel fika.

Vad händer med det som inte blivit sålt?

Överblivna saker får man antingen hämta tillbaka själv under helgen, kvarvarande saker lämnas på måndagen till Elisabethmissionen i Hallstahammar, Västerås stadsmission, TGVS och diakonernas verksamhet i Västerås.

Kontakt
Inga Lena Paulsson, 021-40 41 17, ingalena.paulsson@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum