Europaparlamentet

Klara teoretiska gymnasium vinner EU-tävling

Dela

Klara teoretiska gymnasium i Sundsvall har vunnit en plats till Euroscolaprogrammet och representerar Sverige i Europarlamentet i Strasbourg den 25 november. Temat för besöket är EU:s hantering av energikrisen i Europa.

Under dagen får eleverna från Klara teoretiska gymnasium, tillsammans med utvalda skolklasser från EU:s 26 övriga medlemsländer, prova på att axla rollen som Europaparlamentariker. På plats i Europaparlamentets plenisal i Strasbourg får de bland annat diskutera EU:s hantering av energikrisen och demokratifrågor inför EU-valet 2024.

Bakgrund om Euroscola:

Sedan 1990 har Euroscolaprogrammet sammanfört elever mellan 16 och 18 år från EU:s alla 27 medlemsstater, EU:s kandidatländer och tidigare medlemsstater. Under en dag får eleverna debattera, ta ställning, förhandla, ändra om, rösta och slutligen anta resolutioner om verkliga europeiska frågor. Klara teoretiska gymnasium är en av 4 svenska skolor som får chansen att delta i Euroscola i Strasbourg under hösten 2022.

Du kan läsa mer om Euroscola på Europaparlamentets Youth Hub.

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum