AcadeMedias Teoretiska Gymnasieskolor

Klara Teoretiska startar nytt gymnasium i Västerås

Dela

Till hösten 2020 startar Klara Teoretiska en ny gymnasieskola på Ingenjör Bååths gata i centrala Västerås. Därmed ökar utbudet av högskoleförberedande gymnasieutbildningar för elever i staden.

- Västerås är en expansiv stad som satsar på utbildning och där intresset för högskoleförberedande program är stort. Vi är stolta över att kunna ge ungdomar i regionen ännu bättre förutsättningar för vidare studier på universitet och högskola genom våra kvalitativa utbildningar, säger Suzanne Malmberg, etableringsansvarig för Klara Teoretiska Gymnasium i Västerås. 

Den nya skolan har fått tillstånd för att starta följande utbildningar: 

  • Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi (EKEKO)
  • Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik (EKJUR)
  • Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap (NANAT)
  • Naturvetenskapsprogrammet med inriktning  Natur och samhälle (NANAS)·
  • Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap (SASAM)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap (SABET)

Klara Teoretiska vänder sig till studiemotiverade elever med ett socialt engagemang och ett intresse för hållbar utveckling. Samtliga skolor har en tydlig internationell prägel och eleverna får möjlighet att engagera sig i både nationella och internationella projekt.

Klara Västerås kommer ligga centralt och nära kommunikationer på Ingenjör Bååths gatan 47. Med sin specialisering inom de populära programmen ekonomi, samhällsvetenskap och naturvetenskap skolan att bli ett välkommet tillskott till utbudet av gymnasieplatser i Västerås. 

Den 11 januari kl 13-15 har skolan informationsmöte i de nya skollokalerna. För mer information om nya Klara Teoretiska Västerås, kontakta Suzanne Malmberg på 0727-121446. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

AcadeMedias Teoretiska GymnasieskolorDen första Klara-skolan startade 2001. Idag finns det elva Klara Gymnasium på sex orter i Sverige - Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Samtliga skolor har ett fokus på universitetsförberedande studier och socialt engagemang. Klara Teoretiska Gymnasium är en del av AcadeMedia som är verksamt inom för- och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Följ AcadeMedias Teoretiska Gymnasieskolor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedias Teoretiska Gymnasieskolor

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum