Stockholms stad

Klarabergsgatan stängs av med bommar för all motorburen trafik

Dela

Den 16 januari stängs Klarabergsgatan av för all obehörig motorburentrafik. Orsaken är den pågående renoveringen av Sergels Torg. Efter renoveringen kommer Klarabergsgatan att fortsätta vara avstängd för biltrafik.

Måndagen den 16 januari, klockan 22.00 gäller förbud för all obehörig motorburentrafik på Klarabergsgatan. Avstängningen gäller mellan Sergelfontänen och Klara Norra Kyrkogata. Då stängs också utfarten från Klara Östra Kyrkogata mot Klarabergsgatan.

Avstängningen gäller all obehörig motorburen trafik inklusive bussar. Utryckningsfordon, mopeder klass II och cyklister berörs inte.

Nya lastplatser för leveranser

Klara Östra Kyrkogata blir återvändsgata och utfarten från mot Klarabergsgatan stängs. För att underlätta leveranser till näringsidkare och hyresgäster kommer nya lastplatser att placeras ut på intilliggande gator (se karta).

Begränsningar på Klarabergsviadukten

På samma sätt som tidigare kommer taxi- och busstrafik tillåtas köra i båda riktningarna på Klarabergsviadukten mellan Klara Norra Kyrkogata och Kungsholmen. Övrig motorfordonstrafik tillåts endast köra på Klarabergsviadukten från Klara Norra Kyrkogata i riktning västerut mot Kungsholmen.

För ytterligare information kontakta:Linda Cronebäck, biträdande projektledare, 
mobil: 073-650 09 22, e- post: linda.croneback@rockstore.se

Kristi Rasmussen Eklund, kommunikatör Sergels Torg, 
mobil: 076-122 63 06, e- post: kristi.rasmussen.eklund@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum