Stockholms studentbostäder, SSSB

Klart för byggstart av 166 studentlägenheter i Björkhagen

Dela

Stockholms studentbostäder bygger 166 nya studentlägenheter i Björkhagen i södra Stockholm. Bygglovet är klart och Peab, som är totalentreprenör, kommer inleda projektering omgående. Lägenheterna utgör en komplettering av befintlig bebyggelsestruktur och beräknad inflyttning sker på våren och sommaren 2022.

Nyproduktionen består av ett punkthus och två lamellhus och projektet, som tagit inspiration av den närliggande eko-byn, kommer att byggas med material som påminner om de som finns på de omliggande husen.

– Det känns väldigt roligt att efter många års arbete nu inom kort kunna sätta spaden i backen för 166 nya hem för studenter i Björkhagen. Studentbostäder är en viktig förutsättning för att Stockholm ska kunna fortsätta att utvecklas som kunskapsstad. Att vi kan möjliggöra för unga att få sin första egna bostad och därmed våga tacka ja till sin drömutbildning är verkligen något jag är stolt över, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder

Det miljömässiga perspektivet har spelat en stor roll. Balkongerna är byggda för att rymma en cykel och projektet kommer att klassas enligt Miljöbyggnad 3.0 för nyproduktion nivå Silver. Även den sociala aspekten har varit viktig i utformningen av husen. Exempelvis är loftgångarna i lamellhusen byggda för sociala interaktioner, de är tillräckligt breda för att möjliggöra för möten grannar emellan.

– Lägenheternas planlösning utgår ifrån en stor undersökning vi gjorde bland studenter för ett par år sedan och att vi nu bygger med bergvärme och solpaneler känns väldigt roligt, säger Ingrid.

Stockholms studentbostäder är inne i en stor expansionsfas genom nyproduktion med en byggtakt med cirka 200-300 bostäder per år. Förutom utbyggnaden av Björkhagen byggs det 800 nya hem för studenter på Lappkärrsberget. Vidare pågår bygglovsprojektering för Jerum och detaljplanearbete för fler studentbostäder vid Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter bjuds på konsert – popartisten Catharina spelar live på innergårdar5.5.2020 07:45:00 CESTPressmeddelande

När universitet och högskolor är stängda är många studenter hemma och pluggar. För att ge extra energi till studenterna bjuder Stockholms studentbostäder sina hyresgäster på konsert när popartisten och studenten från Kungliga Musikhögskolan Catharina spelar på tre olika innergårdar under torsdagen. Konserterna kan ses från studenternas hem och personal på plats garanterar att inte fler än 50 personer samlas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum