European Energy

Klart för byggstart av Vindkraftpark Grevekulla – förnybar el motsvarande 25 000 villors årsförbrukning

Dela

I augusti inleds arbetet med att bygga vindkraftparken i Grevekulla i Ydre kommun. Sex vindkraftverk kommer att producera cirka 100 GWh helt förnybar el varje år, vilket motsvarar 25 000 villors årsförbrukning av el.

Karta över Grevekulla och vindkraftverkens placering
Karta över Grevekulla och vindkraftverkens placering

­­– Det blir ett betydande tillskott av lokalproducerad, grön el som bidrar till att nå målet om 100 procent förnybar elproduktion i Sverige, säger Ted Bergdahl, kommunikationschef för European Energys svenska verksamhet.

Projektet i Grevekulla omfattar sex vindkraftverk av typen Siemens Gamesa SG 6.0 MW med en navhöjd på 115 meter och totalhöjden 200 meter. Rotordiametern är 170 meter. Vindkraftparken byggs av Vindkraft i Grevekulla AB som är ett helägt dotterbolag till European Energy.

Bygget av vindkraftparken startar den i augusti 2021 med mark-och anläggningsarbeten för vägar och kranplatser, förläggning av kabel samt gjutning av fundament.

– Bygget kommer att ske på ett sätt så att påverkan blir så liten som möjligt. Grannar och andra berörda kommer att informeras kontinuerligt, säger Ted Bergdahl.

Resning av verken planeras till augusti 2022, med planerad driftsättning till årsskiftet 2022/2023. Vindkraftparken kommer att anslutas till E.ONs överliggande nät.

– Vi är väldigt glada att vi kan gå i hamn med projektet som har pågått sedan 2009. Det har kunnat ske genom gott samarbete med markägare och andra partners, säger Ted Bergdahl.

Kontakter

Bilder

Karta över Grevekulla och vindkraftverkens placering
Karta över Grevekulla och vindkraftverkens placering
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

European Energy
European Energy
Östra Varvsgatan 4
211 75 Malmö

+46 709 56 00 80https://europeanenergy.com/se

European Energy är ett danskt företag somutvecklar, bygger och driver vindkraft- och solenergianläggningar i ett flertal länder, däribland Sverige. European Energys verksamhet är helt inriktad på grön energi och omställning till 100 procent förnybar energiproduktion. Läs mer om European Energy på LinkedIn eller www.europeanenergy.com/se

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

Solcellsparken i Svedberga ett steg närmare förverkligande5.11.2021 14:09:56 CET | Pressmeddelande

Energimarknadsinspektionen, Ei, har beslutat att ledningsnätet inom den planerade solcellsparken i Svedberga utanför Helsingborg och anslutningsledningar till transformatorstation omfattas av undantaget från nätkoncession enligt ellagen. Det innebär att European Energy har kommit ett steg närmare att förverkliga projektet som årligen kan tillföra förnybar el motsvarande 35 000 villahushålls årsförbrukning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum