Värmdö Kommun

Klart för kameraövervakning under kvällar och helger av fem skolgårdar

Dela

Värmdö kommun tar till åtgärder för att öka upplevelsen av tryggheten på och kring kommunens skolgårdar via kameraövervakning kvälls - och nattetid.

I närtid till skolstarten efter julledigheten förväntas övervakning av skolgårdarna vid Brunns skola, Viks skola, Hemmestaskolan, Ösbyskolan och Kvarnbergets skola att aktiveras. Övervakningen sker i enlighet med Integritetsskyddsmyndighetens (tidigare Datainspektionen) riktlinjer och kamerorna kommer att vara aktiva kvällar, nätter och helger, under förutsättning att ingen verksamhet äger rum på skolan.

Kamerorna är till för att upptäcka oönskad aktivitet på skolgårdarna.

- Värmdö kommun är en relativt trygg kommun att bo och vistas i men vi har också kunnat se att det blivit stökigare på skolgårdar under kvällar och helger där vid några tillfällen till och med gjorts skada på skolfastigheterna. Därför vill vi agera med åtgärder för att förhindra liknande situationer i framtiden. Värmdö ska förbli en trygg kommun att bo och vistas i säger Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande.

Värmdö kommun arbetar aktivt med brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder och har sedan tidigare ansökt om tillstånd för kameraövervakning.

- Det är glädjande att Integritetsskyddsmyndigheten slutligen ger grönt ljus för bevakningen. Åtgärden ska ses som del i vårt brottsförebyggande arbete där andra aktiviteter såsom förebyggande arbete i våra skolor och vår Polarverksamhet är andra delar. Tillsammans skapar det sociala och det platsspecifika arbetet en helhet som vi hoppas kommer att bidra till Värmdöbors faktiska och upplevda trygghet, säger Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun.

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Vi behöver göra välfärd på ett nytt sätt för att klara framtiden. Därför satsar vi på bygget av Vårt Smartare Värmdö!11.3.2021 16:43:38 CET | Pressmeddelande

I takt med att vi blir fler äldre och färre i arbetsför ålder, och därmed får mindre skatteintäkter till Värmdö kommun måste vi tänka nytt. Färre måste kunna göra mer för fler utan att tumma på servicen till dig som kommuninvånare och företagare.​ Vi måste arbeta smartare, tillsammans, för att skapa bästa möjliga värde för varje skattekrona. Därför satsar vi nu på att bygga Vårt Smartare Värmdö med målsättning att skapa stolta och nöjda medborgare genom motiverade och sunda medarbetare.

Utan träning, inget resultat! Därför lanserar vi Academy för ett Smartare Värmdö.11.3.2021 15:16:43 CET | Pressmeddelande

Vi startar Academy för ett smartare Värmdö som en viktig energi- och kompetensinjektion i vårt viktiga arbete med att framtidssäkra kommunen. Vår nystartade Academy syftar till att hjälpa våra ledare att dra det tunga lasset med att utforska det möjliga och förverkliga det extraordinära. Helt enkelt, att hjälpa dem att bli smartare och starkare i att driva våra viktiga förändringar. Vi kan nämligen inte planera oss in i framtiden, vi måste göra! Och för att göra det, måste våra nyckelspelare få träning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum