Upplands Väsby kommun

Klart för Seniorernas hus i centrala Väsby

Dela

Väsbys seniorer får ett eget hus i centrala Väsby nästa år. Stora Vilunda strax öster om Suseboparken blir Seniorernas hus.

Stora Vilunda blir Seniorernas hus vid årsskiftet.
Stora Vilunda blir Seniorernas hus vid årsskiftet.

Beslutet att använda Stora Vilunda till ett Seniorernas hus togs av kultur- och fritidsnämnden på tisdagskvällen.

– Vi är så glada över att vi i dialog med seniorerna har kommit fram till en bra lösning. Det har samtidigt varit viktigt att låta ärendet ta tid och att seniorerna fått vara delaktiga i processen. Jag är mycket glad och stolt att få vara den som slog klubban i bordet med en enig nämnd, säger nämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Stora Vilunda har genom åren använts av olika verksamheter, senast av daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. I villan på två plan finns det gott om utrymmen som står tomma och som nu ger plats för sociala aktiviteter för Väsbys seniorer.

Beslutet innebär att huset hyrs ut till SPF och Finska PRO, samt att lokalerna hålls öppna för andra aktörer att hyra lokalerna. Målet är att skapa attraktiva aktiviteter och mötesforum för alla seniorer med behov av en träffpunkt och mötesplats.

Beslutet innebär att det flitigt använda huset även i fortsättningen kommer att fylla en viktig funktion i Väsby.

– Stora Vilunda är en fantastisk byggnad med stora möjligheter. Vi är glada för att Väsby seniorer ges möjlighet till meningsfulla aktiviteter i en byggnad med sådan karaktär och historia, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg.

Huset kommer att genomgå vissa anpassningar och beräknas tas i bruk vid årsskiftet.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Tel:070-873 21 22

Bilder

Stora Vilunda blir Seniorernas hus vid årsskiftet.
Stora Vilunda blir Seniorernas hus vid årsskiftet.
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum