Schibsted

Klart jämför vädret från tre olika vädertjänster

Dela

Midsommar står för dörren och intresset för vädret har aldrig varit större. Det syns inte minst i vädertjänstens trafiksiffror. Under midsommarhelgen kollar två miljoner svenskar vädret hos vädertjänsten Klart. En ny undersökning som företaget gjort i sin väderpanel visar att majoriteten av deras användare är så pass intresserade av vädret att de har fler än en väderapp i mobilen.

På Klart vädertjänster missar du aldrig en regnskur, tjänsten har samlat tre vädertjänster.
På Klart vädertjänster missar du aldrig en regnskur, tjänsten har samlat tre vädertjänster.

De stora vädertjänsterna i Sverige använder olika vädermodeller, vilket gör att prognoserna ibland skiljer sig åt. För att slippa besväret med flera appar i mobilen har Klart samlat tre vädertjänster i sin - och på så minskar du risken att bli överraskad av en regnskur.

– Genom att jämföra prognoser från olika vädertjänster får man en uppskattning om osäkerheten i prognosen. Skiljer sig prognoserna mycket är det en tydlig signal på att det finns flera troliga utfall, säger Mikael Luhr, meteorolog på Klart.

Inför midsommar är det många som oroar sig för regnskurar och inställda midsommarfirande till följd av vädret. Därför kan det vara ännu mer angeläget att hålla koll på flera prognoser samtidigt.

– Under sommaren och kanske framförallt på midsommar när man umgås mycket utomhus är det bra att jämföra väderprognoser från flera vädertjänster, för att veta om man bör ta med sig regnjackan, solglasögonen eller både och. Genom att jämföra tre prognoser kan du alltid vara förberedd. Visar en tjänst regn är det bra att vara förberedd med ett paraply, säger Mikael Luhr.

Han fortsätter och förklarar att det ofta handlar om lokala regnskurar.

– När det väntas skurbetonat väder är skillnaderna i vädret stora över små områden. När vädret är ostadigt på sommaren kan det ofta vara bra att både vara beredd på sol och regn, säger Mikael Luhr.


För ytterligare information, kontakta:
Malin Brinktel, vd, Klart. E-post: malin.brinktell@schibsted.com
Sophia Torsslow, Marketing manager, Klart. E-post: sophia.torsslow@schibsted.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

På Klart vädertjänster missar du aldrig en regnskur, tjänsten har samlat tre vädertjänster.
På Klart vädertjänster missar du aldrig en regnskur, tjänsten har samlat tre vädertjänster.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Klart är en av Sveriges mest populära vädertjänster. Tjänsten presenterar vädret för över 20 000 platser i Sverige, samt ytterligare 180 000 i världen. Väderdata hämtas från Foreca. Klart startades 2009 och ägs idag av Schibsted. Systerbolag är bland andra Aftonbladet, SvD, Blocket, TV.nu och Compricer.

 

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum