Svenska Ishockeyförbundet

Klart med efterträdare till Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål

Dela

Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders Weiderstål, allmänt kallad Pudding, går i pension efter VM i Bratislava 2019 och Svenska Ishockeyförbundet har gjort klart med en ersättare.

– Anders ”Spider” Kellerstam kommer från 1 maj 2019 att tillträda som förbundsmaterialförvaltare, Anders är i dag verksam i Södertälje som materialförvaltare och har under lång tid varit delaktig i framförallt Tre Kronors verksamhet. Vi är glada att redan tidigt kunnat göra klart denna rekrytering så att Anders och Pudding kan börja planera överlämningen och vi är också glada att vi är överens med Pudding om att han kommer vara behjälplig med överlämning under första året för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Dessutom har vi en bra dialog med Pudding om att han ska vara tillgänglig som materialförvaltare i våra olika landslag efter behov. Till sist vill vi, även om det är tidigt, hälsa Anders välkommen till Svenska Ishockeyförbundet och också önska honom och Södertälje SK lycka till under denna säsong, säger Olof Östblom, landslagschef för Tre Kronor. 
– Det här är ju såklart roligt. Det är ju den högsta tjänsten man kan ha som materialförvaltare inom Hockeysverige, säger Ander Kellerstam själv som gör sin 28:e säsong för klubben. Jag började i SSK 1991 och har såklart många fantastiska minnen från min tid i klubben, säger ”Spindeln”.
Anders Kellerstam kommer jobba vidare i SSK fram till ishockey-VM i vår då han ansluter till Tre Kronor.
– Han kommer till dukat bord, precis när man fått ordning på allt. Skämt åsido, vi har jobbat ihop i 30 år och Spider har hängt med mycket på Tre Kronor, VM, OS och World Cup. För mig är det den mest naturliga övergången och någon som jag rekommenderade till tjänsten. Det känns bra att lämna över till en person som är organisatör och en duktig materialare som är sugen på att jobba. Det kommer att bli en smidig och bra övergång, säger Anders ”Pudding” Weiderstål, materialare för Tre Kronor.
Anders Weiderstål har varit materialförvaltare i landslag sedan 1980 och i Tre Kronor sedan 1984. Lär mer om honom här
Anders Kellerstam har varit materialförvaltare i landslag sedan 1985 och i Tre Kronor sedan 1987. Läs mer om honom här

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockey-VM 2025 spelas i Sverige24.5.2019 10:41:17 CESTPressmeddelande

Sedan två veckor har det pågått en riktig ishockeyfest i Bratislava, Slovakien. En hockeyfest som kommer tillbaka till Sverige år 2025 efter att Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) idag utsett Sverige till arrangör för ishockey-VM år 2025. Ishockey-VM har de senaste åren verkligen varit riktiga ishockeyfester, både på plats i arenan och framför TV:n. Vi minns upplevelserna och bilderna från Köln och Köpenhamn där en gul vägg av svenska fans lyfte fram Tre Kronor till dubbla VM-guld. Nu får alla fans, men också de som ännu inte upptäckt ishockeyn chansen att uppleva samma hockeyfest i Sverige igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum