Enköpings kommun

Klart med hotellkedja på Stattomten i Enköping

Dela

I dag beslutade kommunstyrelsens plan-, mark- och exploateringsutskott att skriva under ett markanvisningsavtal med Vi Invest för att bygga ett hotell på Stattomten.

Genom markanvisningsavtalet får bolaget ensamrätt att förhandla med kommunen om genomförande- och köpeavtal för Stattomten. Målsättningen är att hotellet kan stå klart 2024.

– Det känns fantastiskt att kunna presentera ett så viktigt beslut för Enköpings utveckling. En hotelletablering på den centrala tomten blir ett lyft för hela Enköping och en viktig pusselbit i vårt arbete med att utveckla stadskärnan. Jag är särskilt glad att det förutom hotell också ska innehålla bostäder, butiker och andra kommersiella ytor för ett levande centrum, säger Ulrika Ornbrant, ordförande kommunstyrelsens plan-, mark- och exploateringsutskott.

– Det är strategiskt viktigt för ett växande Enköping att vi får hit en etablerad och spännande hotellaktör. Detta betyder nya arbetstillfällen, ett viktigt besked för alla aktörer i centrum och positivt för besöksnäringen och nya möjligheter för lägerstaden Enköping. Hotellet kommer även bidra till en levande stadsmiljö, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande.

Hotell med kommersiella ytor

I avtalet är Enköpings kommun och bolaget överens om att:

bygga ett hotell som också ska innehålla ytor för bostäder, kontor och kommersiella verksamheter som butiker och restaurang i gatuplan

arbeta för en ny detaljplan för att bygga ett hotell på tomten.

Vi Invest AB är en koncern inom hotell- och fastighetsbranschen och har flera hotell i Stockholm.

– Enköpings läge är perfekt och tomten ligger mitt i centrum vilket ger oss stora möjligheter att skapa ett levande hotell som kommer attrahera både invånare och besökare. Det här kommer göra Enköpings centrum mer attraktivt, säger Martin Hosseini, vd Vi Invest.

Tidplanen för hotell

Hösten 2021: Beslut om ny detaljplan.

Våren 2022: Byggstart.

Våren 2024: Hotell färdigbyggt.

Kontakter

Ulrika Ornbrant, ordförande kommunstyrelsens plan-, mark- och exploateringsutskott
Telefon: 0171-62 80 04
E-post: ulrika.ornbrant@politiker.enkoping.se

Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0171-62 62 12
E-post: ingvar.smedlund@politiker.enkoping.se

Martin Hosseini, vd Vi Invest AB
Telefon: 070-555 50 30
E-post: martin@viinvest.com

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service tillinvånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum