Upplands Väsby kommun

Klart med innebandy hos VNG

Dela

Väsby Nya Gymnasium har fått klart med ännu en idrottsutbildning. Elever erbjuds innebandy med start nästa läsår.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Redan till hösten ska elever kunna börja den nya idrottsutbildningen med inriktning mot innebandy. Därmed tar VNG ytterligare ett kliv mot att satsa på flera idrottsutbildningar. I höstas blev det klart med en fotbollsutbildning som startar i samarbete med Bollstanäs sportklubb nästa läsår.

VNG erbjuder sedan tidigare simning med nationellt intag. De två nya utbildningarna är lokala, vilket innebär att intagen sker från Väsby och andra kommuner i Stockholmsområdet. På sikt finns det planer på att starta fler idrottsutbildningar, både nationella och lokala. Redan nu är det klart att en hockeyutbildning med lokalt intag startar till läsåret 2020/21.

Innebandyutbildningen sker i samarbete med Rotebro Innebandyklubb men utbildningen är lokaliserad till Väsby.

- Det här är ytterligare ett steg mot det bygge vi påbörjat, att göra VNG till en idrottsskola. Till läsåret 2020/21 kommer vi att ha fem olika idrottsutbildningar att erbjuda och därmed möjlighet för Väsbyungdomar att kunna elitsatsa under gymnasietiden i sin närmiljö, säger Jesper Stahre som är förstelärare och idrottslärare vid VNG.

VNG beräknar att det inom några år kan vara en tredjedel av eleverna som går program med idrottsinriktningar. Mer information om de nya utbildningarna kommer att ges 30 januari då VNG håller Öppet hus.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum