Norrköpings kommun

Klart med Norrköping Light Festival

Dela

Nu är det klart att Norrköping Light Festival genomförs även 2018. Fredag den 30:e november blir det därmed premiär för den fjärde upplagan av Norrköping Light Festival, med skimrande ljuskonstverk som lyser upp i vintermörkret.

Foto: Mattias Lindh
Foto: Mattias Lindh

Grunden till Norrköping Light Festival är samarbetet med Amsterdam Light Festival. Detta ger möjligheten att skapa en ljusfestival utöver det vanliga. Upplägget av årets festival ännu inte helt fastslaget, men planen är att Norrköpingsbor och besökare precis som tidigare år ska kunna ta en ljuspromenad som sträcker sig längs med Motala Ström från Carl Johans Park ända upp till Visualiseringscenter C.

– Det känns väldigt roligt att det nu är klart med att Norrköpingsbor och besökare även i år kommer att kunna få ta del av dessa otroligt kreativa och unika ljusinstallationer. Vare sig man går hela ljuspromenaden eller bara får en skymt av något av konstverken medan man är på väg genom Norrköping lyser de verkligen upp i tillvaron, säger Reidar Svedahl (L), ordförande Upplev Norrköping AB

Norrköping Light Festival har under de tre föregående åren lockat stora mängder besökare. Vissa konstverk kommer precis som tidigare år att vara helt nya, men man kommer också att återse några favoriter. Möjlighet till guidade turer med både fördjupad information och kuriosa kring konstverken planeras att erbjudas även denna säsong.

– Norrköping Light Festival har blivit en stark reseanledning till Norrköping. Tillsammans med Sagojul på Kolmården och andra julbetonade evenemang som fantastiska julkonserter, är vi en stad att räkna med under vinterhalvåret, säger Göran Lindgren, tf vd Upplev Norrköping AB och finansdirektör i Norrköpings kommun.

Nettokostnaden för satsningen på festivalen beräknas bli omkring 2,8 miljoner kronor. Konstverken kommer att lysa mellan 16:00-24:00 varje dag mellan 30 november och 6 januari. Beslut i frågan fattades under dagens styrelsemöte med Upplev Norrköping AB.

Kontakt:
Reidar Svedahl (L) 
Titel: kommunalråd och ordförande Upplev Norrköping AB
Telefon: 070-643 83 33

Göran Lindgren
Titel: tf vd Upplev Norrköping AB och finansdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 78 17

__________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Mattias Lindh
Foto: Mattias Lindh
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Fyra år med Norrköpings filmfond – så har det gått12.12.2018 15:33Pressinbjudan

2018 blev året som Norrköping etablerade sig som filmstad, med såväl framgångsrika biofilmer och tv-produktioner som en starkt växande filmnäring i kommunen. Norrköpings filmfond, som initierades för fyra år sedan, har bidragit till framgångarna genom att kontinuerligt stötta olika typer av produktioner som helt eller delvis förläggs i Norrköping. När flera av produktionerna nu har lanserats kan man se hur de mottagits och vad de konkret betytt för Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum